Pensioenvergelijker voor nieuwe medewerkers

​13 juli 2016

Komen er nieuwe werknemers bij u in dienst? Dan ontvangen zij van ons informatie over de pensioenregeling van BPF Schilders. De informatie bestaat uit een brief, laag 1 van Pensioen 1-2-3 en sinds 1 juli 2016 ook een Pensioenvergelijker.

De Pensioenvergelijker is een checklist die uw werknemer zelf kan invullen. Hij kan hiermee de verschillen tussen de pensioenregeling van BPF Schilders en zijn vorige pensioenregeling naast elkaar leggen. De Pensioenvergelijker kan een hulpmiddel zijn voor uw werknemer om wel of niet voor waardeoverdracht te kiezen.

Alle informatie op een rij

Misschien heeft uw nieuwe medewerker vragen over de pensioenregeling. Dan is het handig om te weten welke informatie er beschikbaar is. We zetten deze voor u op een rij:

Pensioen 1-2-3

In Pensioen 1-2-3 leest uw nieuwe medewerker wat hij wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bestaat uit 3 lagen. In laag 1 leest hij in het kort de belangrijkste informatie over de pensioenregeling. Deze laag ontvangt hij van ons per post nadat u hem bij ons heeft aangemeld. In laag 2 vindt uw medewerker meer informatie over alle onderwerpen in laag 1. Tot slot vindt hij in laag 3 juridische en beleidsmatige informatie van BPF Schilders.

Pensioenvergelijker

Pensioenregelingen verschillen van elkaar. Met de Pensioenvergelijker krijgt uw medewerker een indruk van de verschillen tussen twee pensioenregelingen. Hij ziet bijvoorbeeld wat hij wel en wat hij niet krijgt. Dan kan hij er voor kiezen om zelf iets te regelen. De verschillen kennen is belangrijk om bijvoorbeeld een belangrijk hulpmiddel om te kunnen beslissen over krijgt uw medewerker een indruk van de verschillen tussen twee pensioenregelingen. Hij ziet bijvoorbeeld wat hij wel en wat hij niet krijgt. Dan kan hij er voor kiezen om zelf iets te regelen. De verschillen kennen is belangrijk om bijvoorbeeld een belangrijk hulpmiddel om te kunnen beslissen over waardeoverdracht: neemt hij zijn pensioen mee naar BPF Schilders of niet?

Checklist: wegwijs in het pensioen

Pensioen is naast het salaris een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Handig om al iets over te vertellen voordat u een medewerker in dienst neemt. Om u op weg te helpen hebben we voor u een handige checklist gemaakt. Daarmee kunt u uw medewerker ook alvast kunt informeren.