Terugblik succesvolle werkgeversbijeenkomst ‘Een kijkje achter de schermen bij BPF Schilders’

In één ochtend werden zestig werkgevers rondgeleid in de wereld van pensioen door adviseurs en de werkgeversvoorzitter van BPF Schilders. Dit gebeurde op dinsdag 14 november tijdens een bijeenkomst waarin gepraat en gediscussieerd werd over (de ontwikkelingen op)pensioen(gebied). Het was de eerste keer dat deze bijeenkomst voor werkgevers werd georganiseerd. Met succes!

Wat kwam er zoal aan bod?

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor werknemers. Maar tegelijkertijd een onderwerp waar werkgevers niet dagelijks mee bezig zijn. Dat begrijpen we heel goed en is precies de reden waarom BPF Schilders deze bijeenkomst organiseerde. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod:

  • Wat zijn de mogelijkheden voor werknemers om eerder te stoppen met werken?

  • Wat wordt van werkgevers verwacht bij ontslag en arbeidsongeschiktheid?

  • Van welke services en systemen kunnen werkgevers gebruik maken?

  • En hoe kan BPF Schilders werkgevers ondersteunen?


Goede waardering door werkgevers

Van de 60 aanwezige werkgevers hebben 47 hun mening over de bijeenkomst gegeven. 94% geeft aan dat de behandelde onderwerpen relevant voor hen waren. Iedereen was het er over eens dat de presentatoren de materie begrijpelijk uitlegden en voldoende kennis hadden. Ook de vragen die werkgevers hadden, zijn inhoudelijk voldoende beantwoord. 55% geeft aan dat hun beeld van BPF Schilders door de bijeenkomst positiever is geworden en bij 45% is het beeld gelijk gebleven. Ook zijn enkele suggesties gegeven voor het verbeteren van de bijeenkomst. Zoals het toevoegen van een korte rondleiding aan het programma en nog dieper ingaan op specifieke situaties zoals de ANW-vangnetregeling en het effect van WW op pensioen. De bijeenkomst werd gemiddeld met een 8,1 gewaardeerd.