Uw pensioen in 2016

13 januari 2016

Ontvangt u pensioen van BPF Schilders? Dan ontvangt u in januari een uitkeringsspecificatie. Hierop staat de hoogte van uw pensioen en de inhoudingen. Uw bruto pensioen verandert niet, maar door wijzigingen in de wettelijke inhoudingen verandert uw netto pensioen wel.

Geen toeslag

Uw bruto pensioen bij BPF Schilders is niet veranderd. Dat komt omdat er onvoldoende financiële ruimte was om uw pensioen in 2016 te verhogen. 

Lees meer over toeslagverlening

Wettelijke inhoudingen stijgen

BPF Schilders is wettelijk verplicht om op uw pensioen inhoudingen te doen. De inhoudingen op uw pensioen bestaan uit de loonheffing en de bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw). Deze wettelijke inhoudingen zijn in 2016 anders dan in 2015. Dat heeft gevolgen voor uw netto pensioen. Daarom is het bedrag dat u op uw bankrekening krijgt anders dan in 2015.

Hoeveel stijgt de loonheffing?

De loonheffing bestaat uit loonbelasting en premie volksverzekeringen. In 2016 stijgt het loonheffingstarief van de eerste belastingschijf van 18,6% naar 18,65%.

Hoeveel stijgt de bijdrage Zvw?

De premie voor de ziektekostenverzekering bestaat uit twee delen:

  • de inkomensafhankelijke bijdrage (Zvw) die wij maandelijks op uw pensioen inhouden en afdragen aan de Belastingdienst. In 2016 stijgt de bijdrage van 4,85% naar 5,50%. U betaalt maximaal €241,83 per maand, want over uw bruto jaarinkomen boven
    € 52.763 wordt geen bijdrage ingehouden.
  • de premie die u zelf aan uw zorgverzekeraar betaalt


Woont u in het buitenland?

Als u in het buitenland woont, gelden andere inhoudingen op uw pensioen.