Update: Uitspraak rechtszaak uitgesteld naar 6 februari 2019

19 december 2018

Op woensdag 19 december had de rechter verwacht uitspraak te kunnen doen in de rechtszaak die Zelfstandigen Bouw aanspande tegen BPF Schilders en de Staat. De rechter heeft de uitspraak echter uitgesteld naar 6 februari 2019.

Zelfstandigen Bouw kijkt anders aan tegen de waarde van onze collectieve pensioenregeling. Zelfstandigen Bouw spande daarom een rechtszaak aan tegen het pensioenfonds en de staat. Zij zijn het er namelijk niet mee eens dat zelfstandigen verplicht deelnemen in ons fonds.

Die verplichting bestaat op grond van de wet. Iedereen die werkt in het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf – of ze nou in loondienst zijn of zelfstandig ondernemer – nemen verplicht deel. BPF Schilders moet er daarom op toezien dat iedereen ook werkelijk premie afdraagt.

Het belang van collectief pensioen opbouwen is voor alle deelnemers groot. Alleen zo kunnen wij de ingelegde pensioenpremie voordelig voor u beleggen en de beleggingsrisico’s voor u spreiden. En alleen zo kunt u de risico’s van lang leven en arbeidsongeschiktheid met elkaar delen. De uitspraak van de rechter zien wij met vertrouwen tegemoet.

Lees hier ook het nieuwsbericht van 6 april 2017: Een gang naar de rechter?