Pensioenwijzer 'duidelijk en overzichtelijk' bevonden

3 december 2019

Voor deelnemers die met pensioen willen gaan hebben wij de Pensioenwijzer. De Pensioenwijzer wordt onder andere bij de pensioenspreekuren en –presentaties uitgereikt. Aan ons klantenpanel stelden wij onder andere de vragen of de Pensioenwijzer duidelijk en overzichtelijk is. Het panel beoordeelt de Pensioenwijzer met gemiddeld een 7,7. Op de Pensioenwijzer staat niet alleen handige pensioeninformatie, ook zijn alle pensioenkeuzes afgebeeld.

‘Overzichtelijk en goed verwoord in begrijpelijke taal’
De vragenlijst is ingevuld door 225 respondenten. De beoordeling is positief:

  • De pensioenwijzer Pensioenwijzer wordt met gemiddeld een 7,7 goed beoordeeld. 66% van de respondenten geeft een 8 of hoger. 8% geeft een onvoldoende (5 of lager).
  • Meer dan 83% van de respondenten vindt de Pensioenwijzer informatief, duidelijk, de juiste lengte hebben en vertrouwen geven.
  • Het panel haalt twee boodschappen uit de Pensioenwijzer: dat je als deelnemer verschillende keuzes hebt en dat de mogelijkheid er is om eerder met pensioen te gaan.

Verbeterpunten
Volgens een deel van de respondenten is er ruimte voor verbetering van pagina twee van de Pensioenwijzer. Zij vinden deze pagina ingewikkelder dan de eerste. De suggestie wordt gegeven om te werken met persoonlijke bedragen. Dit is echter niet het doel van de Pensioenwijzer (dit is enkel het inzicht geven in de keuzes die er zijn). Het is wel een optie om duidelijker te vermelden waar deelnemers de persoonlijke bedragen kunnen vinden. Bij een herdruk van de Pensioenwijzer wordt dit dan ook meegenomen.

Geef ook uw mening!
De mening van het panel geeft een indicatie van de tevredenheid van alle deelnemers. Bent u nog geen lid van het klantenpanel? En wilt u voortaan ook uw mening geven over de informatie die u krijgt over uw pensioen? Iedereen die bij BPF Schilders pensioen opbouwt of ontvangt kan meedoen met het klantenpanel.

Meld u aan

Download de Pensioenwijzer