Nieuws

Blijf op de hoogte. Lees hier het laatste nieuws rond BPF Schilders.

Nieuwsberichten 2020

08-10-2020 - Pensioenpremie 2021 mogelijk duurder

Het opbouwen van pensioen wordt vanaf 2021 mogelijk duurder. Dit heeft te maken met de huidige economische omstandigheden waarbij de rente- en rendementsverwachtingen lager zijn.

Lees meer

08-10-2020 - Filmpje Kosten voor uw pensioen 'informatief, duidelijk en begrijpelijk'

Het is een vraag die we regelmatig krijgen: ‘Welke kosten maakt BPF Schilders voor mijn pensioen?’ Dat was voor ons de reden om een filmpje te maken waarin we dat helder en duidelijk wilden uitleggen. Aan ons klantenpanel vroegen wij wat zij van het filmpje vinden. Zo’n 42% van de respondenten beoordeelt de infographic met een 8 of hoger en 85% vindt het filmpje ‘informatief, duidelijk en begrijpelijk’.

Lees meer

01-08-2020 - Infographic 9 belangrijke pensioenmomenten 'duidelijk en begrijpelijk'

Iedereen maakt in het leven belangrijke momenten mee. U gaat bijvoorbeeld samenwonen of trouwen, u krijgt kinderen of een nieuwe baan. Uw leven verandert, en daarmee soms ook uw pensioen. Om u te herinneren aan die belangrijke momenten voor uw pensioen, maakten wij de infographic ‘9 belangrijke pensioenmomenten’. Aan ons klantenpanel vroegen wij of de infographic duidelijk en begrijpelijk is. Dat bleek zo te zijn: meer dan de helft van de respondenten beoordeelt de infographic met een 8 of hoger. Maar er valt ook nog iets te verbeteren.

Lees meer

06-07-2020 - Update pensioenakkoord

Vakbonden, werkgeversorganisaties en het kabinet hebben in juli 2019 een nieuw pensioenakkoord bereikt. Regelmatig houden wij u op de hoogte. Wat is de status van de uitwerking van het pensioenakkoord?

Lees meer

06-07-2020 - Interview ondernemer met bestuurslid Jochem Dijckmeester

BPF Schilders belegt de premie die u inlegt om zo voor iedere deelnemer een goed pensioen te realiseren. Welke keuzes worden gemaakt? Hoe zit het met het nieuwe pensioenakkoord? En hoe krijgen we jongeren meer betrokken? Jos Hania heeft zijn eigen vastgoedonderhoudsbedrijf en legt zijn vragen voor aan bestuurslid Jochem Dijckmeester.

Lees het interview

26-06-2020 - Jaarverslag: uw pensioenfonds in 2019

Het jaar 2019 was er een van groei. Niet alleen steeg het aantal aangesloten werkgevers, ook het totale aantal mensen dat pensioen opbouwt bij BPF Schilders nam toe. We hebben de belangrijkste ontwikkelingen uit ons jaarverslag van 2019 voor u op een rijtje gezet.

Lees meer

18-05-2020 - Vertrouwen in BPF Schilders gestegen

BPF Schilders heeft onlangs een tevredenheidsonderzoek laten uitvoeren onder enerzijds werknemers, ondernemers en gepensioneerden die deelnemen aan de pensioenregeling of pensioen krijgen en anderzijds onder werkgevers in de schilderssector. De algemene tevredenheid is bij alle groepen deelnemers gestegen. Hier zijn wij natuurlijk heel blij mee. Gemiddeld geven deelnemers ons een 7,0. 

Lees meer

13-05-2020 - Animatiefilmpje Uw pensioenadministratie ‘helder en overzichtelijk’

Voor ondernemers, werkgevers en medewerkers administratie hebben wij de animatie ‘Uw pensioenadministratie’. De animatie wordt onder andere verzonden via e-mail en is ook te vinden op onze website. Wij vroegen aan ons klantpanel wat zij van de animatie vinden.

Lees meer

17-04-2020 - Update: Gevolgen coronavirus voor uw pensioen

Wij blijven de onzekere situatie nauwlettend volgen en beoordelen tijdig wat de crisis betekent voor uw pensioen in 2021.

Overal lezen we over de invloed die het coronavirus heeft op de wereldeconomie. En daarmee ook op de dekkingsgraad van BPF Schilders. Eind maart daalde de actuele dekkingsgraad onder de kritische grens van ongeveer 93%. Wat betekent dit voor uw pensioen?

Lees meer

30-03-2020 - Interview ondernemer met bestuurslid Mark Rosenberg over vermogensbeheer

BPF Schilders belegt de premie die u inlegt om zo voor iedere deelnemer een goed pensioen te realiseren. Welke keuzes worden gemaakt? En welke rendementen worden behaald? Gian Ernes heeft zijn eigen schildersbedrijf en legt zijn vragen voor aan bestuurslid Mark Rosenberg. Hij heeft vermogensbeheer in zijn portefeuille.

Lees het interview

24-03-2020 - Leidt het coronavirus voor u tot financiële problemen?

Veel ondernemers hebben het momenteel moeilijk. Door het coronavirus ligt het bedrijfsleven en het gewone leven vrijwel stil. Dit kan bij u als ondernemer leiden tot financiële onzekerheid. En sommige van u dreigen hierdoor mogelijk in betalingsproblemen te komen. Dat begrijpen wij en daarom helpen wij u graag om grotere problemen te voorkomen.

Lees meer

12-03-2020 - Invloed coronavirus op uw pensioen

De afgelopen dagen hebben we overal kunnen lezen over de invloed die het coronavirus heeft op de wereldeconomie. En daarmee ook op de dekkingsgraad van BPF Schilders. Wat zijn de gevolgen voor uw pensioen?

Lees meer

09-03-2020 - Belastingaangifte? Let op de factor A

Tot 1 mei kunt u aangifte doen voor de inkomstenbelasting over 2019. Heeft u in 2019 lijfrentepremies betaald? Dan heeft u uw pensioenaangroei (factor A) van 2018 nodig om uw aftrek voor de inkomstenbelasting 2019 te berekenen.

Lees meer

16-01-2020 - Definitief geen verlaging pensioenen in 2020

​De actuele dekkingsgraad per 31 december 2019 is 107,8%. Dit is ruim boven de kritische grens van ongeveer 95%. Dit is goed nieuws. We hoeven de pensioenen in 2020 niet te verlagen.

Lees meer

08-01-2020 - Geen verlaging in 2020 voor pensioenen BPF Schilders

Goed nieuws aan het begin van het nieuwe jaar. We kunnen nu alvast melden dat het niet nodig is om de pensioenen in 2020 te verlagen. Eind november 2019 was de actuele dekkingsgraad 104,4%. Dit is ruim boven de kritische grens van ongeveer 95%. De actuele dekkingsgraad eind december 2019 is nog niet bekend, maar de verwachting is dat deze ruim boven de 95% is gebleven.

Lees meer

06-01-2020 - Interview ondernemer met bestuurslid

Fons Mok noemt zichzelf OZP’er: ondernemer zonder personeel. Sinds hij de vijftig is gepasseerd, denkt hij steeds meer na over zijn pensioen. Zijn vragen legt hij voor aan Marlies van Loon, bestuurslid van BPF Schilders namens de zelfstandigen. Het gesprek in het magazine van OnderhoudNL gaat onder andere over premiebetaling bij arbeidsongeschiktheid, het pensioenkeuzeloon en de beleggingen van BPF Schilders.

Lees het interview


Nieuwsberichten 2019

Nieuwsberichten 2018