Trouwen of samenwonen

Wat moet u doen als u gaat trouwen of samenwonen? En wat betekent dit voor uw pensioen? We leggen het u graag uit.

Lees meer

Verhuizen

Verhuist u naar of binnen Nederland? Dan hoeft u geen adreswijziging aan ons door te geven. Verhuist u naar het buitenland? Of verhuist uw bedrijf? Lees dan wat u moet doen.

Lees meer

Kinderen

Als u overlijdt, is er ook iets geregeld voor uw kinderen. Dit heet wezenpensioen. Wanneer hebben uw kinderen recht op wezenpensioen?

Lees meer

Scheiden of uit elkaar gaan

Scheiden of uit elkaar gaan is een ingrijpende gebeurtenis en kan ook grote gevolgen hebben voor uw pensioen. Wat zijn de afspraken die er over de verdeling moeten worden gemaakt?

Lees meer

Arbeidsongeschiktheid

Wat gebeurt er met uw pensioen wanneer u arbeidsongeschikt wordt? En wanneer heeft u recht op premievrije voortzetting van uw pensioen?

Lees meer

Met pensioen gaan

Gaat u met pensioen? Dan krijgt u het ouderdomspensioen als u de AOW-leeftijd bereikt. Maar u kunt ook eerder met pensioen gaan. Wat zijn de keuzes in het ouderdomspensioen?

Lees meer

Overlijden

Als u overlijdt, hebben uw nabestaanden mogelijk recht op nabestaandenpensioen. Uw partner heeft mogelijk recht op partnerpensioen en uw kinderen op wezenpensioen.

Lees meer

Voor uzelf beginnen

Gaat u voor uzelf beginnen? Dan is het belangrijk om bij een aantal zaken stil te staan zodat u weet wat u kunt verwachten.

Lees meer

Uitschrijven bij BPF Schilders

Wilt u uw bedrijf uitschrijven? Hier leest u welke werkzaamheden vallen onder de collectieve pensioenregeling en wat u moet doen om uw inschrijving bij BPF Schilders te beëindigen.

Lees meer