English

Pensioenkeuzeloon

Als zelfstandig ondernemer bouwt u pensioen op bij BPF Schilders. De premie die u hiervoor betaalt is fiscaal aftrekbaar. U kunt binnen bepaalde regels zelf kiezen hoeveel pensioen u jaarlijks opbouwt. Dit noemen we het pensioenkeuzeloon. 

Pensioenkeuzeloon aanpassen

U heeft uw pensioenkeuzeloon 2024 voor 15 februari 2024 aan ons door moeten geven. Dit kan een lastige keuze zijn geweest. Begin 2024 wist u natuurlijk nog niet wat 2024 u financieel zou brengen. Daarom geven wij u met de Keuzevergelijker tot 1 juli 2024 de mogelijkheid om uw pensioenkeuzeloon aan te passen.

Meteen uw pensioenkeuzeloon aanpassen?

Dat kan! Het is in een paar stappen geregeld. 

Log in en pas uw pensioenkeuzeloon aan

Vanaf wanneer geldt uw aangepaste pensioenkeuzeloon?

Uw nieuw gekozen pensioenkeuzeloon geldt vanaf 1 januari 2024. De oude factuur wordt verrekend met de nieuwe factuur. Die laatste gaat uit van het aangepaste pensioenkeuzeloon. Heeft u teveel pensioenpremie betaald? Dan betalen wij het teveel betaalde aan u terug. Heeft u per saldo te weinig betaald? Dan moet u het verschil nog aan ons betalen.

 • card image

  Hoe kiest u uw pensioenkeuzeloon?

  Om u te helpen een goede persoonlijke keuze te maken voor uw pensioenkeuzeloon, hebben we een handige test voor u klaarstaan.

  Doe de test
 • card image

  Keuzevergelijker

  Met de handige Keuzevergelijker ziet u in een oogopslag wat het aanpassen van uw pensioenkeuzeloon betekent. Met de Keuzevergelijker kunt u makkelijk uw 'oude' en uw 'nieuwe' keuze vergelijken. Ook maken wij voor u overzichtelijk wat uw ‘nieuwe’ keuze voor uw factuurbedrag betekent. De berekeningen zijn gebaseerd op het jaar 2024.

  Naar de Keuzevergelijker

Heeft u vragen over het pensioenkeuzeloon?

Bekijk de veelgestelde vragen.

 

Wat weet Willem van pensioen? Bekijk het in onderstaande video: