Wat is pensioen?

Bent u werkzaam in de sector Schilders, Afwerkings- en Glaszetbedrijf? Dan neemt u deel aan de pensioenregeling van BPF Schilders. Maar wat is pensioen eigenlijk? En hoe is dat bij BPF Schilders georganiseerd?

Lees meer

Pensioenpakket

In het kort vertellen wij u wat de onderdelen van het pensioenpakket van BPF Schilders zijn. Waar u precies recht op heeft, hangt onder meer af van uw leeftijd en hoe lang u pensioen opbouwt.

Lees meer

Pensioen 1-2-3

In het pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in de pensioenregeling van BPF Schilders.

Lees meer

Voordelen collectief pensioen

U bouwt als zelfstandig ondernemer pensioen op bij BPF Schilders. Dat doet u samen met collega-schilders. Wat zijn de voordelen van samen pensioen opbouwen?

Lees meer

Pensioenkeuzeloon

Als zelfstandig ondernemer bepaalt u binnen bepaalde regels hoeveel pensioen u jaarlijks opbouwt. Dit is het pensioenkeuzeloon.

Lees meer

Pensioenbeleggen

Wij beleggen de premie die u betaalt voor een goed en betaalbaar pensioen. Maar hoe en waarin beleggen we? En waarom vinden wij verantwoord beleggen belangrijk?

Lees meer

Uw pensioenoverzicht

Elk jaar ontvangt u uw pensioenoverzicht. Maar welke informatie staat er eigenlijk op? En wat moet u doen om uw pensioenoverzicht digitaal te ontvangen?

Lees meer

Waardeoverdracht

Heeft u bij een andere werkgever pensioen opgebouwd? Dan kunt u dit meenemen naar BPF Schilders. Maar hoe beoordeelt u of dit een goede keuze is? En hoe vraagt u waardeoverdracht aan?

Lees meer