English

Samen maken we meer van ons pensioen: voordelen van een collectief pensioen

​Of u als schilder nu zelfstandig werkt of in loondienst bent: u bouwt automatisch pensioen op bij BPF Schilders. Maar de premie is fiscaal aftrekbaar én u kunt binnen bepaalde regels zelf kiezen hoeveel u opbouwt.​ Aan het collectief (samen) opbouwen van pensioen zitten veel voordelen.

‘Het leven van een schilder gaat niet altijd over rozen’

Samen met al uw collega-vakschilders bouwt u pensioen op. En juist door dit met z’n allen te doen, heeft iedereen meer zekerheid. Schilder Keoma de Graaff (33) vindt vooral het levenslange partnerpensioen een prettig idee: “Doordat er een levenslang partnerpensioen is, sta ik toch een stuk lekkerder te werken.” Bekijk de video:

Benieuwd naar alle voordelen van collectief pensioen opbouwen? Klik de onderwerpen op deze pagina open om te lezen hoe het werkt.

Bekijk alle voordelen in één video

Geen zin om te lezen? Bekijk dan de video, waarin alle voordelen in nog geen twee minuten uitleggen.

Lagere kosten en minder risico

Bij BPF Schilders bouwt u voor een vaste premie pensioen op, met al uw collega-schilders samen. U deelt dus de risico’s met uw collega’s. Daardoor en omdat BPF Schilders voor veel mensen tegelijk pensioen regelt, kan dat tegen relatief lage kosten. Zo is iedereen goedkoper uit. Daar komt bij dat BPF Schilders geen winstdoelstelling heeft. Kortom, u krijgt een goed pensioen voor een relatief lage premie. Bovendien is de premie fiscaal aftrekbaar.

Gemiddeld rendement in de afgelopen 10 jaar van ruim 5%

Een slimme belegging levert in de regel meer op dan geld op een spaarrekening of in een oude sok. Daarom beleggen we uw pensioenpremie. Om u een idee te geven: met de huidige pensioenpremie hebben we een gemiddeld rendement van 2% nodig om de pensioenen nu en in de toekomst te kunnen uitkeren. Met alleen sparen komen we er niet. Door te beleggen zitten we op koers. In de afgelopen 10 jaar haalden we een gemiddeld rendement van ruim 5%.

Bekijk het filmpje Waarom we beleggen voor een goed pensioen

Premie is fiscaal aftrekbaar

De kosten die u als ondernemer betaalt voor uw pensioen, trekt u af van uw jaaromzet. Zo brengt u uw belastbaar inkomen omlaag. En hoeft u dus minder belasting te betalen. Dat scheelt weer. En bedenk daarbij: wat nu kosten zijn, worden straks inkomsten! 

Keuzevrijheid in pensioenopbouw

Soms draait u een topjaar, soms vallen uw inkomsten wat lager uit. Daar houden we rekening mee. U kunt elk jaar binnen bepaalde regels zelf kiezen hoeveel pensioen u wilt opbouwen. Kiest u ervoor om minder op te bouwen? Dan betaalt u ook minder premie. Dat heeft geen invloed op het pensioen dat u al heeft opgebouwd. Dat blijft gewoon staan. Bij andere pensioenoplossingen kunt u het geld dat u al heeft gespaard voor uw pensioen, vaak ook gebruiken als uw inkomsten tegenvallen. Die keuze biedt BPF Schilders niet. Dat lijkt misschien een nadeel. Maar het voorkomt wel dat u minder of misschien helemaal niets over heeft als u straks met pensioen gaat. 

Bekijk de filmpjes waarom uw collega's voor een bepaald pensioenkeuzeloon kiezen.

Het veilige gevoel van een partnerpensioen

Uw partner krijgt elke maand een partnerpensioen als u komt te overlijden. Zolang zij of hij leeft. De hoogte van dit pensioen wordt berekend alsof u tot uw AOW-leeftijd pensioenpremie had betaald. Dat levert een levenslang partnerpensioen op dat altijd meer is dan de eenmalige uitkering die sommige andere pensioenoplossingen bieden.

Stel: u overlijdt op uw 40ste. BPF Schilders doet dan alsof u tot uw AOW-leeftijd pensioen heeft opgebouwd. Dat hogere bedrag telt mee om te berekenen hoeveel partnerpensioen uw partner krijgt. Bij veel andere pensioenoplossingen krijgt uw partner na uw overlijden een bedrag in één keer. Dat kan een flinke som geld zijn. Maar bedenk wel dat het niet meer is dan dat u tot uw overlijden bij elkaar heeft gespaard.

Woont u wel samen, maar is dat niet officieel vastgelegd?
Meld uw partner dan bij ons aan! 

Bij arbeidsongeschiktheid: geen of minder premie, wel pensioenopbouw

Als u arbeidsongeschikt bent, kunt u niet meer werken en verdient u minder of niets. Maar uw pensioenopbouw hoeft dan niet te stoppen. Als u aan de voorwaarden voldoet, bouwt u bij BPF Schilders namelijk pensioen op zonder dat u daarvoor premie betaalt. Dit heet premievrije pensioenopbouw. Andere pensioenoplossingen kennen dit meestal niet. Of u betaalt nog wel premie, maar minder. Dit laatste hangt af van de geschatte fiscale winst, gewerkte uren en fiscale winst.

Ontvangt u tijdens uw arbeidsongeschiktheid nog inkomen uit uw bedrijf? Dan bent u verplicht dit aan ons door te geven. Over dit inkomen betaalt u wel premie.

Wij beleggen de premie die u betaalt. U ontvangt ongeveer twee keer zoveel pensioen als u aan premie voor ouderdomspensioen heeft ingelegd

BPF Schilders belegt de premie die u betaalt. Dat doen we om uw pensioenpremie betaalbaar te houden. En om uw pensioen mee te laten groeien met de stijgende prijzen. Wist u dat u bij ons ongeveer twee keer meer pensioen krijgt dan u aan premie voor ouderdomspensioen heeft ingelegd?

Ondernemers tellen mee: u bent vertegenwoordigd in het bestuur van BPF Schilders

Bij BPF Schilders tellen u en al uw collega-schilders mee. We regelen het pensioen voor u allemaal. Dat betekent dat we ook luisteren naar de mening en de wensen van ondernemers.

U bent vertegenwoordigd in het bestuur van BPF Schilders. Eén van de bestuursleden zit namelijk namens alle ondernemers in het bestuur. Die komt op voor uw belangen. Ook zijn ondernemers vertegenwoordigd in het Verantwoordingsorgaan. Dat orgaan beoordeelt of het bestuur bij het nemen van besluiten op een evenwichtige manier rekening heeft gehouden met de belangen van alle groepen. Op die manieren heeft u als ondernemer invloed op de pensioenregeling van BPF Schilders.