Positieve beoordeling infographic toeslagverlening

28 mei 2019

Aan de leden van ons klantenpanel vragen wij regelmatig of zij tevreden zijn met de informatie over hun pensioen bij BPF Schilders. Dat geeft een beeld over de tevredenheid van alle deelnemers, ook van u. Onlangs hebben wij het klantenpanel gevraagd wat zij vinden van de nfographic (informatieve afbeelding) over toeslagverlening. Bijna 2/3e waardeert de infographic met een 8 of hoger.

De infographic bevat informatie over hoe mogelijke verhoging van het pensioen werkt. We waren benieuwd wat het klantenpanel ervan vindt. Zijn de afbeeldingen en de teksten duidelijk en begrijpelijk? Herkent u de belangrijkste boodschap?

Boodschap wordt begrepen
De vragenlijst is ingevuld door 137 respondenten. De beoordeling is positief.

  • De infographic wordt met een gemiddeld 7,6 goed beoordeeld. 64% van de respondenten geeft een 8 of hoger.
  • De belangrijkste boodschap in de infographic (hoe werkt toeslagverlening) wordt door de respondenten goed begrepen.

Het klantenpanel vindt de infographic duidelijk en begrijpelijk. En waardeert met name de afbeeldingen en de overzichtelijkheid van de infographic.

Verbeteringen
Ondanks de positieve waardering geeft het klantenpanel ook aan dat er ruimte is voor verbeteringen. Een aantal mensen doet de suggestie om de pijlen te verwijderen, omdat deze verwarrend kunnen zijn qua interpretatie. Daarnaast zijn er suggesties om een voorbeeldberekening toe te voegen. Dit zou de infographic alleen direct wel weer een stuk complexer maken. Tot slot missen mensen aanvullende informatie over BPF Schilders zelf. Daarom wordt vanaf nu op elke infographic een verwijzing naar de website opgenomen.

Doe ook mee!
Bent u nog geen lid van het klantenpanel? En wilt u voortaan ook uw mening geven over de informatie die u krijgt over uw pensioen? Iedereen die bij BPF Schilders pensioen opbouwt of ontvangt kan meedoen met het klantenpanel.

Meld u aan