Keuzehulp

Met deze handige Keuzehulp ziet u in een oogopslag wat u naar verwachting opbouwt en wat u betaalt bij het gewenste pensioenkeuzeloon. De berekeningen zijn gebaseerd op het jaar 2023.

Let op: In 2023 stijgt de franchise fors doordat het minimumloon in 2023 extra wordt verhoogd. De franchise is het deel van uw pensioenloon waarover u géén pensioen opbouwt (en dus ook geen premie over betaalt). Kiest u voor het minimum pensioenkeuzeloon of past u de hoogte van uw pensioenkeuzeloon niet aan ten opzichte van 2022? Dan bouwt u over een kleiner deel van uw pensioenloon pensioen op. 

*) Toelichting Keuzehulp
De rekenvoorbeelden in deze Keuzehulp gaan uit van het actuele wetgeving en het actuele pensioenreglement van BPF Schilders. De voorbeelden gaan uit van een deelnemer die nu 25 jaar is en 40 jaar pensioen opbouwt. In de voorbeelden is geen rekening gehouden met toeslagverlening of verlaging en fiscale aftrekbaarheid van de betaalde premie. Een deel van uw pensioenpremie wordt gereserveerd voor een pensioen voor uw partner en kinderen, als u komt te overlijden. Het partnerpensioen is ongeveer 70% van uw pensioen. De belastingwetgeving bepaalt dat uw pensioenopbouw niet gebaseerd mag zijn op een hoger bedrag dan uw winst. Alleen dan is uw pensioenpremie fiscaal aftrekbaar. Als u teveel pensioen opbouwt, kunt u een naheffing verwachten van de Belastingdienst. Aan de voorbeelden kunt u geen rechten ontlenen.

Terug naar Pensioenkeuzeloon

Kies uw pensioenkeuzeloon in 'Uw pensioenadministratie'