Keuzehulp

Met deze handige Keuzehulp ziet u in een oogopslag wat u naar verwachting opbouwt en wat u betaalt bij het gewenste pensioenkeuzeloon. De berekeningen zijn gebaseerd op het jaar 2024.

Let op: Als gevolg van de CAO-stijging in 2023, stijgt het minimum pensioenkeuzeloon vanaf 1 januari 2024 van € 22.433 naar € 24.743. Daarmee gaat ook de premie omhoog, die u één keer per vier weken betaalt, maar bouwt u ook meer pensioen op.

*) Toelichting Keuzehulp
De rekenvoorbeelden in deze Keuzehulp gaan uit van het actuele wetgeving en het actuele pensioenreglement van BPF Schilders. De voorbeelden gaan uit van een deelnemer die nu 25 jaar is en 42 jaar pensioen opbouwt. In de voorbeelden is geen rekening gehouden met toeslagverlening of verlaging en fiscale aftrekbaarheid van de betaalde premie. Een deel van uw pensioenpremie wordt gereserveerd voor een pensioen voor uw partner en kinderen, als u komt te overlijden. Het partnerpensioen is ongeveer 70% van uw pensioen. De belastingwetgeving bepaalt dat uw pensioenopbouw niet gebaseerd mag zijn op een hoger bedrag dan uw winst. Alleen dan is uw pensioenpremie fiscaal aftrekbaar. Als u teveel pensioen opbouwt, kunt u een naheffing verwachten van de Belastingdienst. Aan de voorbeelden kunt u geen rechten ontlenen.

Rekenvoorbeeld:
Wat kost uw pensioen en wat levert het op?
Klik op onderstaande afbeelding voor een duidelijk overzicht.

Terug naar Pensioenkeuzeloon

Kies uw pensioenkeuzeloon in 'Uw pensioenadministratie'