Hoge waardering infographic Scheiden

30 november 2018

Aan de leden van ons klantenpanel vragen wij regelmatig of zij tevreden zijn met de informatie over hun pensioen bij BPF Schilders. Dat geeft een beeld over de tevredenheid van alle deelnemers, ook van u. Onlangs hebben wij het klantenpanel gevraagd wat zij vinden van de infographic (informatieve afbeelding) over scheiden of uit elkaar gaan. Ruim twee derde beoordeelt de infographic met een 8 of hoger.

De infographic bevat informatie over de gevolgen voor uw pensioen wanneer u gaat scheiden of wanneer u en uw partner uit elkaar gaan. We waren benieuwd wat het klantenpanel ervan vindt. Zijn de afbeelding en de teksten duidelijk en begrijpelijk? Herkent u de belangrijkste boodschap?

Duidelijk en informatief

138 mensen van het klantenpanel hebben meegedaan aan het onderzoek. De beoordeling is positief.

  • De infographic wordt met een gemiddeld 7.6 goed beoordeeld.
  • Twee derde van alle panelleden waardeerde de infographic met een 8 of hoger.
  • De belangrijkste boodschap in de infographic (gevolgen voor je pensioen bij scheiden of uit elkaar en de rechten van de betrokkenen) koppelen de panelleden goed terug.

De panelleden vinden de infographic informatief, duidelijk en begrijpelijk en het geeft hen vertrouwen.

Verbeteringen 

Ondanks de positieve waardering geeft het klantenpanel ook aan dat er ruimte is voor verbeteringen. De suggestie van een deel van de respondenten om op het kleurgebruik in relatie tot het onderwerp te letten, nemen we mee in de ontwikkeling van toekomstige infographics. Een deel van de panelleden gaf als suggestie mee om te letten op de man/vrouw weergave. Vanwege de man/vrouw-verhouding in onze sector is gekozen voor de huidige weergave (de ‘klassieke’ man/vrouw in plaats van vrouw/man). Waar mogelijk gaan we hier rekening mee houden.

Doe ook mee!

Bent u nog geen lid van het klantenpanel? En wilt u voortaan ook uw mening geven over de informatie die u krijgt over uw pensioen? Iedereen die bij BPF Schilders pensioen opbouwt of ontvangt kan meedoen met het klantenpanel. Meld u aan!