Wijziging in pensioenreglement BPF Schilders

Het pensioenreglement van BPF Schilders is gewijzigd. U leest in het pensioenreglement belangrijke regels en afspraken voor uw pensioen. Er zijn vier belangrijke wijzigingen.

1. Klachtenregeling

Bent u niet tevreden met onze reactie op uw klacht? Dan heeft u een geschil. U kunt uw geschil vanaf 1 januari voorleggen aan de Geschilleninstantie Pensioenfondsen (GIP). De Ombudsman Pensioenen maakt deel uit van deze commissie.

2. Pensioen vervroegen

U kunt vanaf 1 januari 2024 binnen 10 jaar voor uw AOW-leeftijd zonder voorwaarden met pensioen gaan. U kunt ook een deel van uw pensioen alvast in laten gaan. De afspraak dat u vanaf uw 55ste met pensioen kunt, vervalt.

3. Vrijwillig doorgaan met pensioenopbouw

Eindigt uw deelname aan het pensioen van BPF Schilders? Dan kunt u ervoor kiezen om uw deelname nog maximaal drie jaar te verlengen. Dat noemen we vrijwillige voortzetting. Ook als uw deelname binnen drie jaar voor uw AOW-datum stopt, kan dat.

4. Rekenmethode toeslag

Elk jaar wordt het leven duurder. Daarom is het belangrijk dat uw pensioen zijn waarde houdt. Om dat mogelijk te maken is het onze ambitie uw pensioen jaarlijks te verhogen. Dit heet toeslagverlening. Het bestuur besluit elk jaar of dat ook kan. Daarvoor kijkt het bestuur of er genoeg financiële ruimte is.

Voor de verhoging van uw pensioen vanaf 1 januari 2024, rekenden we met een gemiddelde van de prijsstijging over iedere periode van één jaar (in de periode oktober jaar (t-1) tot en met september jaar (t)). We noemen het gemiddelde waarmee we rekenden de beleidsprijsindex. Voorheen berekenden we een verhoging van uw pensioen over de periode 30 september (t-1) tot en met 30 september (t). Dit noemen wij de prijsindex.

Wat is het pensioenreglement?

In het pensioenreglement leest u de regels en afspraken voor het pensioen. Bijvoorbeeld wat BPF Schilders doet, maar ook wat uw werknemer zelf moet regelen.

Lees het volledige pensioenreglement