Liefde op de ladder

Schilder Danny Ruesink ontmoette zijn vrouw op werk

Met Valentijnsdag hangt de liefde in de lucht. Ook rond de ladder van onze schilders fladderen de vlinders. Schilder Danny Ruesink (44) ontmoette zijn vrouw Liane (40) toen hij een boerderij schilderde.

Liane Ruesink (links) en Danny Ruesink (rechts). Liane heeft krullend zwart haar en een zwart t-shirt aan. Danny heeft kort haar en een oranje t-shirt aan. Danny heeft zijn arm om Liane heen en ze lachen.

Danny herinnert zich de ontmoeting met zijn vrouw goed. Hij was een leerling schilder van 17 bij De Wolf Schilderwerken. Met een collega schilderde hij de woning van de wethouder in Varsseveld.

“De wethouder woonde in een boerderij. Liane woonde achter de woning van de wethouder (haar opa) met haar ouders.”  Danny had al snel in de gaten dat Liane veel naar hem keek.

Verplicht naast haar zitten

Danny was vooral bezig met zijn werk. “Het viel me wel op dat ik bij de koffie en de thee verplicht naast haar moest zitten.” De vonk slaat dan nog niet over. “Ik vond haar nog te jong voor me.” Danny maakte zijn schilderklus af en vertrok naar de volgende.

Toch verdween Liane niet helemaal uit zijn gedachten. Vier jaar later herkende hij haar in de discotheek in het dorp. Hij stapte daar wél op haar af. “Ik wist dat zij mij heel leuk vond. Dat had ik al in de gaten. Ik stapte met een smoesje op haar af. ‘Jullie melken geen vee meer hè?’, zei ik tegen haar. Zo raakten we aan de praat. Van het één kwam het ander.”

Lief lachen

De boerderij van Liane en Danny.

Danny en Liane kregen een relatie. “Het was een beetje gek toen ik weer bij haar thuis kwam. Haar ouders herkenden me niet echt maar kenden het bedrijf waar ik werkte wel goed.” In die prille verliefdheid vindt Danny het vooral leuk dat Liane zichzelf is. “Ik hield wel van gewoon. Dan doe je al gek genoeg. En ze lachte zo lief.”

Nu zijn Danny en Liane 23 jaar samen en hebben ze een zoon van 14. Danny werkt inmiddels bij Robben Schilders in Ulft. “Liane en ik wonen samen op de boerderij die ik schilderde toen we elkaar ontmoetten.” De verliefdheid is er nog steeds. “Wat ik nu leuk aan haar vind? Ze is altijd zichzelf en 100% te vertrouwen. En ze is enorm lief natuurlijk.”

Flirten onder werktijd

Aan collega-schilders die tijdens het werk last van vlinders krijgen heeft Danny ook advies. “Ik vond het toen niet gepast om er iets mee te doen. Je bent ook aan het werk. Je staat daar betaald te schilderen. Flirten onder werktijd vond mijn baas van toen vast niet leuk.”

Trouwen of samenwonen

Zit u op een roze wolk? Trouwen of samenwonen betekent ook iets voor uw pensioen. Bent u benieuwd wat?

Lees meer over trouwen en samenwonen