Stoppen als ondernemer

Hoe schrijf ik mijn onderneming uit? Wat is de procedure? Hier leest u wat u moet doen om uw aansluiting bij BPF Schilders te beëindigen.

Geef het stopzetten of uitschrijven van uw onderneming zo spoedig mogelijk door aan de Kamer van Koophandel (KvK). Wij ontvangen daarna de beëindiging automatisch van de KvK. Uw aansluiting bij BPF Schilders wordt vervolgens beëindigd. Dit zullen wij bevestigen met een afsluitbrief.

Staat u bij de KvK ingeschreven onder een andere SBI code dan 4334 - Schilderen en Glaszetten? Dan verzoeken wij u zelf de uitschrijving aan ons door te geven en het contactformulier​ in te vullen met het onderwerp: uitschrijving werkgever BPF Schilders.

Wat hebben wij van u nodig?

  • Bedrijfsnaam
  • KvK nummer
  • Vestigingsnummer
Waardeoverdracht: uw pensioen overdragen naar een ander pensioenfonds

Gaat u in loondienst werken? Of stapt u over naar een ander pensioenfonds? Dan kunt u het opgebouwde pensioen bij BPF Schilders meenemen naar het andere pensioenfonds. Dat heet waardeoverdracht. Lees meer over waardeoverdracht.

Kan ik mijn pensioen afkopen?

Is uw pensioen twee jaar na einde van uw deelname niet hoger dan het wettelijk afkoopbedrag? Dan kunt u uw pensioen bij BPF Schilders ook afkopen. U ontvangt uw pensioenbedrag dan in één keer. Daarna ontvangt u geen pensioen meer. Daarnaast ontvangen uw eventuele nabestaanden geen pensioen als u overlijdt. Als u in aanmerking komt voor afkoop, ontvangt u van ons vanzelf een afkoopvoorstel.

Lees meer over afkoop

Bekijk ook de 5 andere belangrijke pensioenmomenten

Klik op de infographic en kijk op welk moment in uw leven u iets moet doen.