Waarom beleggen we?

BPF Schilders belegt de premie die u betaalt. Dit doen wij niet alleen om u een goed pensioen te bieden. Dit doen wij ook om de pensioenpremie betaalbaar te houden en om de pensioenen mee te laten groeien met de stijgende prijzen. 

Bekijk het filmpje over beleggen. In 2 minuten bent u helemaal op de hoogte.


 

Beleggen, sparen of oude sok?

Beleggen levert in de regel meer op dan geld op een spaarrekening of in een oude sok. Daarom beleggen we uw pensioenpremie. Om u een idee te geven: met de huidige pensioenpremie hebben we een gemiddeld rendement van 2% nodig om de pensioenen nu en in de toekomst te kunnen uitkeren. Met alleen sparen lukt dat niet. En met geld in een oude sok stoppen al helemaal niet. Door te beleggen zitten we op koers. In de afgelopen 10 jaar hebben we een gemiddeld rendement behaald van ruim 5%.

Om u een idee te geven wat het verschil in rendement is bij beleggen, sparen en een oude sok, geven wij u een voorbeeld.
Stel: we stoppen 1 euro in een oude sok. Na 45 jaar is die euro nog steeds 1 euro. Bij sparen levert 1 euro na 45 jaar 2 euro op. Kiezen wij voor beleggen dan levert 1 euro na 45 jaar 17 euro op.