Eerste Kamer akkoord met nieuwe wetgeving pensioenen

2 juni 2023

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de nieuwe Wet toekomst pensioenen. Deze wet gaat op 1 juli 2023 in. Wat betekent dat voor uw werknemer?

Vakbonden, werkgevers en de overheid hebben samen nieuwe regels voor het pensioen gemaakt. Het doel is om het pensioenstelsel opener, persoonlijker en toekomstbestendig te maken. De Eerste Kamer is akkoord met de nieuwe pensioenregels. Dat betekent dat de nieuwe pensioenplannen en regels definitief doorgaan. De nieuwe wet gaat in op 1 juli 2023. Pensioenfondsen, zoals BPF Schilders, hebben nu tot 1 januari 2028 om over te stappen naar een nieuwe pensioenregeling. BPF Schilders streeft ernaar al per 1 januari 2026 over te gaan.

Wat betekent dit voor uw werknemer?

  • Duidelijk over geld

    Uw werknemer ziet duidelijker hoe hij pensioen opbouwt, welk bedrag uw werknemer inlegt, hoeveel beleggingsrendement uw werknemer krijgt en wat uw werknemer later aan pensioen kan verwachten.

  • Meer maatwerk

    In het nieuwe pensioenstelsel kan een pensioenfonds de beleggingsrisico’s aanpassen aan de verschillende deelnemersgroepen. Een voorbeeld: gaat uw werknemer over een paar jaar met pensioen? Dan belegt het pensioenfonds het pensioenbedrag voorzichtiger.

  • Partner- en wezenpensioen

    Er komen nieuwe regels om te bepalen hoe hoog het partner- en wezenpensioen is. Wij houden uw werknemer hiervan op de hoogte.

  • Pensioen beweegt mee met economie

    Het opgebouwde pensioen beweegt straks sneller mee met de economie: Zit het mee, dan zal het pensioen eerder stijgen. Zit het tegen, dan daalt het eerder.

Niet alles verandert. Uw werknemer blijft pensioen opbouwen bij BPF Schilders. Uw werknemer blijft de risico’s en voordelen delen met collega-schilders tegen relatief lage kosten. En uw werknemer blijft er zeker van dat hij later pensioen krijgt.

Lees meer over de veranderingen