Informeren werknemers

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor uw werknemers. Met de regeling van BPF Schilders vult u dit prima in. Als werkgever heeft u daarin een informatieve taak. Uiteraard neemt BPF Schilders daarvan een deel voor haar rekening. Wij ondersteunen u bij uw verantwoordelijkheid als aanbieder van de pensioenregeling aan uw werknemers. 

Bekijk het filmpje. In 2 minuten bent u helemaal op de hoogte van de belangrijkste pensioeninformatie die u aan uw (nieuwe) werknemer kunt geven.


Uw werkgeverstaken op een rij:

Aanmelden van uw werknemers bij BPF Schilders

Het is belangrijk dat u uw nieuwe werknemer binnen 4 weken na indiensttreding aanmeldt bij BPF Schilders. Dit kunt u eenvoudig online doen in uw Uw pensioenadministratie.

Zijn er wijzigingen in de bestaande arbeidsverhoudingen? Ook dan is het belangrijk dat u dit binnen 4 weken aan ons doorgeeft in uw Uw pensioenadministratie.

Download de checklist om uw werknemers te informeren

Een nieuwe werknemer neemt automatisch deel aan de pensioenregeling van BPF Schilders. Binnen drie maanden na aanmelding ontvangt hij een welkomstbrief met uitleg over de pensioenregeling. Voor u hebben we een handige checklist waarmee u uw werknemer zelf ook al kunt informeren.

Download de checklist​ ​

Informeren over de mogelijkheid van waardeoverdracht

Heeft uw nieuwe werknemer bij een andere pensioenuitvoerder pensioen opgebouwd? Dan kan dat pensioen mee worden genomen naar BPF Schilders.

Lees meer over waardeoverdracht​

Informeer uw werknemer over Pensioen 1-2-3

In het Pensioen 1-2-3 leest uw werknemer wat hij wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bestaat uit 3 lagen. In de eerste laag leest uw werknemer in het kort de belangrijkste informatie over uw pensioenregeling. Die kunt u samen doornemen.

In laag 2 vindt uw werknemer meer informatie over alle onderwerpen in laag 1. Tot slot vindt uw werknemer in laag 3 juridische en beleidsmatige informatie van BPF Schilders.

Informeer uw werknemer over de pensioenkeuzes die hij heeft

Met onze handige pensioenwijzer heeft uw werknemer alle keuzes eenvoudig op een rijtje.

 

Onze specialist komt graag bij u langs

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor uw werknemers. Als werkgever heeft u daarin een informatieve taak. Heeft uw bedrijf circa 10 geïnteresseerde werknemers die meer willen weten over wat er mogelijk is binnen de pensioenregeling? Dan komt een van onze specialisten graag bij u langs om een pensioenbijeenkomst voor u en uw werknemers te verzorgen. 

Lees meer

Pensioenbijeenkomsten en pensioenspreekuren

Elk jaar organiseren wij pensioenbijeenkomsten en -spreekuren. Wij vinden het belangrijk om uw werknemers persoonlijk te informeren over hun pensioenmogelijkheden. Wij houden pensioenbijeenkomsten en spreekuren. Als uw werknemer dit jaar 55 is of 55 wordt of hij/zij is ouder, dan krijgt uw werknemer hiervoor persoonlijk een uitnodiging.