Informeren werknemers

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor uw werknemers. Met de regeling van BPF Schilders vult u dit prima in. Als werkgever heeft u daarin een informatieve taak. Uiteraard neemt BPF Schilders daarvan een deel voor haar rekening. Wij ondersteunen u bij uw verantwoordelijkheid als aanbieder van de pensioenregeling aan uw werknemers. 

Bekijk het filmpje. In 2 minuten bent u helemaal op de hoogte van de belangrijkste pensioeninformatie die u aan uw (nieuwe) werknemer kunt geven.


Uw werkgeverstaken op een rij:

Aanmelden van uw werknemers bij BPF Schilders

Het is belangrijk dat u uw nieuwe werknemer aanmeldt bij BPF Schilders. Dit kunt u eenvoudig online doen. 

Werknemer aanmelden in uw pensioenadministratie

Download de checkklist om uw werknemers te informeren

Een nieuwe werknemer neemt automatisch deel aan de pensioenregeling van BPF Schilders. Binnen drie maanden na aanmelding ontvangt hij een welkomstbrief met uitleg over de pensioenregeling. Voor u hebben we een handige checklist waarmee u uw werknemer zelf ook al kunt informeren.

Download de checklist​ ​

Informeren over de mogelijkheid van waardeoverdracht

Heeft uw nieuwe werknemer bij een andere pensioenuitvoerder pensioen opgebouwd? Dan kan dat pensioen mee worden genomen naar BPF Schilders.

Lees meer over waardeoverdracht​

Informeer uw werknemer over Pensioen 1-2-3

In het Pensioen 1-2-3 leest uw werknemer wat hij wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bestaat uit 3 lagen. In de eerste laag leest uw werknemer in het kort de belangrijkste informatie over uw pensioenregeling. Die kunt u samen doornemen.

In laag 2 vindt uw werknemer meer informatie over alle onderwerpen in laag 1. Tot slot vindt uw werknemer in laag 3 juridische en beleidsmatige informatie van BPF Schilders.

Informeer uw werknemer over de pensioenkeuzes die hij heeft

Met onze handige pensioenwijzer heeft uw werknemer alle keuzes eenvoudig op een rijtje.

 

Onze adviseur komt graag bij u langs

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor uw werknemers. Als werkgever heeft u daarin een informatieve taak. Heeft uw bedrijf circa 10 geïnteresseerde werknemers die meer willen weten over wat er mogelijk is binnen de pensioenregeling? Dan komt een van onze adviseurs graag bij u langs om een pensioenbijeenkomst voor u en uw werknemers te verzorgen. 

Lees meer

Pensioenbijeenkomsten

Jaarlijks organiseren wij voor uw werknemers een aantal pensioenbijeenkomst op verschillende plaatsen in Nederland. Tijdens deze bijeenkomsten geven onze pensioenspecialisten een heldere uitleg over de mogelijkheden en keuzes die uw werknemer heeft. Bijvoorbeeld over eerder stoppen met werken en waar het pensioen uit bestaat. Uiteraard is de partner van uw werknemer ook van harte welkom. Wilt uw werknemer de bijeenkomst met iemand anders bezoeken? Dan mag dit natuurlijk ook.

Lees meer