Met pensioen gaan

Uw werknemer gaat met pensioen en stopt (gedeeltelijk) met werken. Hier leest u wat u moet doen. Ook leest u hier meer over de pensioenpresentaties die BPF Schilders jaarlijks op verschillende plaatsen geeft.

Wat moet u doen als uw werknemer met pensioen gaat en stopt met werken?

U hoeft alleen de datum uit dienst aan ons door te geven.

Meld uw werknemer af

Wat moet u doen als uw werknemer gedeeltelijk met pensioen gaat en gedeeltelijk blijft werken?

Als uw werknemer gedeeltelijk met pensioen gaat, gaat hij minder werken. Hij bouwt dan alleen nog pensioen op over de uren die hij werkt.

Wat moet u doen? Geef in uw pensioenadministratie de minder verloonde uren op.

Geef wijziging door in uw pensioenadministratie

Wat moet u doen als uw werknemer volledig met vervroegd pensioen gaat en blijft werken?

Als uw werknemer volledig met vervroegd pensioen gaat, maar bij u blijft werken of op een later moment weer bij u gaat werken, dan bouwt hij gewoon pensioen op over de uren die hij werkt. De pensioenregeling blijft van toepassing totdat uw werknemer zijn AOW-leeftijd heeft bereikt. 

Hulp nodig bij het aanleveren van gegevens?

Welke gegevens levert u aan?

Download de handleiding Aanleveren gegevens

 

Onze adviseur komt graag bij u langs

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor uw werknemers. Als werkgever heeft u daarin een informatieve taak. Heeft uw bedrijf circa 10 geïnteresseerde werknemers die meer willen weten over wat er mogelijk is binnen de pensioenregeling? Dan komt een van onze adviseurs graag bij u langs om een pensioenbijeenkomst voor u en uw werknemers te verzorgen. 

Lees meer

Pensioenbijeenkomsten

Jaarlijks organiseren wij voor uw werknemers een aantal pensioenbijeenkomst op verschillende plaatsen in Nederland. Tijdens deze bijeenkomsten geven onze pensioenspecialisten een heldere uitleg over de mogelijkheden en keuzes die uw werknemer heeft. Bijvoorbeeld over eerder stoppen met werken en waar het pensioen uit bestaat. Uiteraard is de partner van uw werknemer ook van harte welkom. Wilt uw werknemer de bijeenkomst met iemand anders bezoeken? Dan mag dit natuurlijk ook.

Lees meer