Met pensioen gaan

Uw werknemer gaat met pensioen en stopt (gedeeltelijk) met werken. Hier leest u wat u moet doen. Ook leest u hier meer over de pensioenpresentaties die BPF Schilders jaarlijks op verschillende plaatsen geeft.

Wat moet u doen als uw werknemer met pensioen gaat en stopt met werken?

U hoeft alleen de datum uit dienst aan ons door te geven.

Meld uw werknemer af

Wat moet u doen als uw werknemer gedeeltelijk met pensioen gaat en gedeeltelijk blijft werken?

Als uw werknemer gedeeltelijk met pensioen gaat, gaat hij minder werken. Hij bouwt dan alleen nog pensioen op over de uren die hij werkt.

Wat moet u doen? Geef in uw pensioenadministratie de minder verloonde uren op.

Geef wijziging door in uw pensioenadministratie

Wat moet u doen als uw werknemer volledig met vervroegd pensioen gaat en blijft werken?

Als uw werknemer volledig met vervroegd pensioen gaat en blijft werken, dan bouwt hij geen pensioen op over de uren die hij werkt.
U hoeft alleen de datum waarop hij uit dienst gaat aan ons door te geven. Meld uw werknemer af via uw pensioenadministratie. U levert geen loongegevens meer aan.

Hulp nodig bij het aanleveren van gegevens?

Welke gegevens levert u aan?

Download de handleiding Aanleveren gegevens


Pensioenpresentaties

Jaarlijks organiseren wij voor uw werknemers een aantal pensioenpresentaties op verschillende plaatsen in Nederland. Tijdens deze presentaties geven onze pensioenspecialisten een heldere uitleg over de mogelijkheden en keuzes die uw werknemer heeft. Bijvoorbeeld over eerder stoppen met werken en waar uw pensioen uit bestaat. De presentaties vinden op verschillende locaties in het land plaats en de partner van uw werknemer is ook van harte welkom.

Lees meer