Nieuwe werknemer

Uw nieuwe werknemer bouwt ook pensioen op bij BPF Schilders. Meld uw werknemer daarom binnen 4 weken na indiensttreding bij ons aan. Welke informatie over pensioen kunt u uw nieuwe werknemer geven en waar kunnen wij u bij helpen?

Hoe meldt u uw werknemer aan en welke informatie kunt u meegeven?

Wat kunt u uw werknemer zelf vertellen over het pensioen bij BPF Schilders?

 • Dat BPF Schilders het pensioenfonds is.
 • Is uw werknemer nieuw in de sector, dan ontvangt hij een welkomstbrief na  aanmelding. Wij versturen deze brief binnen drie maanden nadat hij bij ons is aangemeld*.
 • Dat het mogelijk is om het pensioen dat hij bij zijn oude werkgever heeft opgebouwd, mee te nemen naar BPF Schilders (waardeoverdracht).
 • Dat er naast pensioen ook iets geregeld is bij arbeidsongeschiktheid en bij overlijden.

* Let op! Als werkgever bent u wettelijk verplicht om er voor te zorgen dat wij uw nieuwe werknemer binnen drie maanden na de indiensttreding kunnen informeren. Meld u hem daarom binnen 4 weken na indiensttreding bij ons aan.

Na ontvangst van de welkomstbrief kan uw werknemer op Infodesk de volgende zaken direct regelen:

 1. Controleren of hij goed geregistreerd is.
 2. Zijn e-mailadres doorgeven zodat BPF Schilders hem voortaan per e-mail kan informeren​.

Kijk voor meer tips over hoe u uw werknemer uitgebreider kunt informeren over pensioen bij Informeren werknemers.

Welke gegevens geeft u zelf aan ons door?

Uw werknemer gaat pensioen opbouwen bij BPF Schilders. Meld daarom uw werknemer bij ons aan. Dit doet u via Uw pensioenadministratie
 
Wij hebben de volgende gegevens nodig:

 • Geboortenaam
 • Geboortedatum
 • Burgerservicenummer
 • Datum in dienst
 • CAO-code

Hulp bij het aanleveren van gegevens?
Uitzondering directeur groot aandeelhouder (DGA)

Directeur Groot Aandeelhouder (DGA)
Een DGA is iemand die naast directeur van de werkgever, ook (indirect) aandeelhouder ervan is. Daarnaast mag de directeur niet verplicht verzekerd zijn voor de werknemersverzekeringen. Bij twijfel over de verzekeringsplicht kan de fiscus om een besluit worden gevraagd.  

Pensioen DGA
Een DGA kan niet deelnemen aan de pensioenregeling van BPF Schilders. Uitgezonderd een DGA die vóór 1 januari 2008 ervoor gekozen heeft om deel te nemen aan de pensioenregeling van BPF Schilders. 

 

Wilt u een werknemer afmelden?

Bij uitdiensttreding van uw werknemer, stopt zijn pensioenopbouw. Het is nodig om uw werknemer dan af te melden en de datum van uitdiensttreding door te geven. Dit doet u via Uw pensioenadministratie.​​​​

 

Meld uw werknemer aan