Informatievoorziening en betrouwbaarheid sterke punten

Deelnemers van het pensioenfonds BPF Schilders zijn tevreden over de informatie die ze in het afgelopen jaar van BPF Schilders ontvingen. Dat blijkt uit het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek, waar ondervraagde deelnemers dit spontaan aangaven. Ook vinden deelnemers BPF Schilders betrouwbaar.

Tevreden

De deelnemers (gepensioneerden, ondernemers en werknemers) van het pensioenfonds zijn gemiddeld net zo tevreden over BPF Schilders als vorig jaar. Gepensioneerden zijn het meest tevreden en beoordelen het pensioenfonds met een 7,7. Werknemers geven een 7,2 en ondernemers zijn het meest kritisch. Zij geven BPF Schilders een 5,7.

Werkgevers zijn net zo tevreden als vorig jaar en beoordelen BPF Schilders met een 7,5. De pensioenregeling, dienstverlening en financiële resultaten krijgen ook een voldoende. De hoogte van de pensioenpremie wordt het meest kritisch beoordeeld: die geven de werkgevers een 6,3.

Belangrijke arbeidsvoorwaarde

Ruim 89% van de werkgevers vindt pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor hun werknemers. Meer dan de helft (63%) voelt zich bij BPF Schilders ondersteund bij de verantwoordelijkheden die horen bij het aanbieden van pensioen aan hun werknemers.

Nieuw pensioenstelsel

Het nieuwe pensioenstelsel is bij de deelnemers bekender dan vorig jaar. Van de gepensioneerden weet 82% dat er een nieuw pensioenstelsel komt. 72% van de werknemers en 72% van de ondernemers zijn ook op de hoogte. Gepensioneerden, ondernemers en werknemers willen allemaal eenvoudige uitleg over de gevolgen van de invoering van het nieuwe stelstel.

Van de werkgevers geeft 39% aan dat ze goed begrijpen wat er met het nieuwe stelsel verandert. 20% van de werkgevers snapt niet wat er verandert en 42% heeft geen uitgesproken mening.

Meer informatie over het nieuwe pensioenstelsel

Nederlands pensioenstelsel

Net als vorig jaar hebben deelnemers meer vertrouwen in BPF Schilders dan in het Nederlandse pensioenstelsel. Van de gepensioneerden heeft 51% vertrouwen in het Nederlandse pensioenstelsel tegenover 70% die vertrouwen heeft in BPF Schilders. 30% van de werknemers heeft vertrouwen in het Nederlandse pensioenstelsel en 56% van de werknemers in BPF Schilders.

Van de ondernemers heeft 15% vertrouwen in het Nederlands pensioenstelsel (minder dan vorig jaar, toen was het 23%) en 28% heeft vertrouwen in BPF Schilders. Van de werkgevers heeft 60% meer vertrouwen in BPF Schilders dan in het Nederlandse pensioenstelsel.

Tevredenheidsonderzoek

BPF Schilders voert elk jaar een tevredenheidsonderzoek uit. Het onderzoek werd dit jaar uitgevoerd onder 753 deelnemers (gepensioneerden, ondernemers en werknemers) en 106 werkgevers die zijn aangesloten bij BPF Schilders.

BPF Schilders hecht veel belang aan de tevredenheid van deelnemers. BPF Schilders verbetert onze dienstverlening en informatievoorziening met behulp van de resultaten en blijft streven naar een stijgende tevredenheid. Als u heeft meegedaan aan dit onderzoek, bedankt BPF Schilders u daar hartelijk voor!

Blijf op de hoogte

Wilt u nog sneller berichten van BPF Schilders ontvangen? Controleer dan op 'Uw pensioenadministratie' of uw voorkeur op ‘pensioencommunicatie zoveel mogelijk digitaal’ staat. Handig, want zodra daar een nieuw document voor u klaarstaat, krijgt u een e-mail van BPF Schilders.

Naar 'Uw pensioenadministratie'