Uw nettopensioen in 2024

Ontvangt u pensioen van BPF Schilders? Dan ontvangt u in januari een pensioenspecificatie. Hierop staat de hoogte van uw pensioen en de inhoudingen. Door wijzigingen in de wettelijke inhoudingen en de verhoging van de pensioenen verandert uw nettopensioen.

Verhoging pensioen met 3,13%

BPF Schilders verhoogt in 2024 de pensioenen met 3,13%. Deze verhoging, die wij ook wel toeslagverlening noemen, is ingegaan per januari 2024.

Lees meer over toeslagverlening

Wettelijke inhoudingen veranderen

BPF Schilders is wettelijk verplicht om op uw pensioen inhoudingen te doen. De inhoudingen op uw pensioen bestaan uit de loonheffing en de bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw).

Deze wettelijke inhoudingen zijn in 2024 anders dan in 2023. Dat heeft gevolgen voor uw nettopensioen. Het bedrag dat u op uw bankrekening krijgt, is anders dan in 2024. U leest hieronder meer over de inhoudingen.

Wat is het loonheffingstarief?

De loonheffing bestaat uit loonbelasting en premie volksverzekeringen (verzamelnaam voor de premies die u betaalt voor AOW, ANW en WLZ). Toen u nog salaris kreeg, betaalde u ook al loonheffing. Nu u pensioen ontvangt, betaalt u dit nog steeds. Maar de loonheffing wordt vanaf uw AOW-leeftijd wel een stuk lager waardoor u netto meer overhoudt.

Wat is de bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw)?

De premie voor de zorgverzekering bestaat uit twee delen:

  1. De inkomensafhankelijke bijdrage (Zvw)
    Deze bijdragen houden wij maandelijks op uw pensioen in. We dragen deze afdragen aan de Belastingdienst. In 2024 daalt de bijdrage van 5,43% naar 5,32%.

    U betaalt maximaal € 317,55 per maand. Over een bruto pensioen boven €5.989,- per maand wordt geen bijdrage Zvw ingehouden. Dat is wettelijk zo afgesproken.

  2. De bijdrage die u zelf aan uw zorgverzekeraar betaalt

Woont u in het buitenland?

Als u in het buitenland woont, gelden andere inhoudingen op uw pensioen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Lees meer over de betaling van uw pensioen