Wat is pensioen?

Pensioen is het inkomen dat u ontvangt wanneer u stopt met werken. In Nederland bestaat het totale pensioen uit drie delen. 

Als u met pensioen gaat, bestaat uw inkomen vanaf dat moment mogelijk uit drie onderdelen:

1. AOW

Dit pensioen krijgt u van de overheid. De AOW is een basisinkomen, gebaseerd op ongeveer 70% van het minimumloon. Een aanvullende pensioenregeling is daarom voor veel mensen een belangrijk onderdeel van het inkomen voor later. Op www.svb.nl leest u meer over de AOW.

2. Pensioen bij BPF Schilders

U bouwt dit pensioen op omdat u werkt in de Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijfstak. Op Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling.
In onderstaand filmpje vertellen wij u alvast meer over de pensioenregeling van BPF Schilders en de mogelijkheden die u heeft. 

Maximale pensioenopbouw

Onze pensioenregeling kent een maximale pensioenopbouw. Is uw inkomen hoger dan € 4.135.50 per 4 weken (€27.57 per uur)? Dan bouwt u hierboven geen pensioen meer op bij ons. Het is dan verstandig om extra pensioen op te bouwen via bijvoorbeeld uw bank of verzekeraar zodat u over uw volledige inkomen pensioen opbouwt. Wij adviseren u hiervoor contact op te nemen met een pensioenadviseur.

3. Pensioen dat u zelf regelt

Bijvoorbeeld met een lijfrente of banksparen. 

Klik op onderstaande afbeelding voor een duidelijk overzicht.