Wat betekent de nieuwe regeling voor uw werknemer?

Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel met nieuwe regels voor pensioen. Lees wat er voor uw werknemer verandert en hetzelfde blijft.

Dit verandert er 

 1. De regels worden duidelijker
  Het wordt duidelijker hoe uw werknemer pensioen opbouwt, welk bedrag u samen inlegt, hoeveel beleggingsrendement de werknemer krijgt en wat hij later aan pensioen kunt verwachten.
 2. Meer maatwerk
  In het nieuwe pensioenstelsel is meer ruimte voor maatwerk. Zo kan een pensioenfonds als het gaat om beleggingsrisico's onderscheid maken tussen verschillende deelnemersgroepen. Bijvoorbeeld door minder beleggingsrisico te nemen met het pensioenbedrag van deelnemers die binnen enkele jaren met pensioen gaan.
 3. Nieuwe regels voor partner- en wezenpensioen
  Er komen nieuwe regels voor de hoogte van het partner- en wezenpensioen
 4. Meebewegen met de beleggingen
  Het opgebouwde pensioen beweegt straks mee met de beleggingen. Als het meezit zal het pensioen eerder stijgen en als het tegenzit zal het pensioen eerder dalen.

Dit blijft hetzelfde

 1. Uw werknemer bouwt nog steeds pensioen op bij BPF Schilders.
 2. Uw werknemer deelt nog steeds de risico’s met uw collega-schilders. We vangen de risico’s op met een buffer die we aanleggen met een deel van uw premie. Dat heet de solidariteitsreserve.
 3. Uw werknemer hoeft geen premie te betalen als u ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt.
 4. Overlijdt uw werknemer voor uw pensioendatum? Dan ontvangen de partner en kinderen van ons nog steeds een uitkering. De inhoud van deze uitkering verandert wel.
 5. Uw werknemer blijft er zeker van dat hij levenslang pensioen ontvangt.

Meer weten?

Bent u benieuwd waarom er nieuwe regels voor pensioen komen?

Lees waarom Nederland een nieuw pensioenstelsel krijgt