ANW-vangnetregeling

Heeft uw partner na uw overlijden wel genoeg inkomen? Misschien verdient uw partner een eigen inkomen en heeft uw partner recht op een Anw-uitkering van de overheid. U kunt daarnaast via BPF Schilders de ANW-vangnetregeling afsluiten.

Als u overlijdt, ontvangt uw partner van BPF Schilders wellicht een partnerpensioen. Bij BPF Schilders is het mogelijk om daarnaast vrijwillig een ANW-vangnetregeling af te sluiten. De ANW-vangnetregeling biedt uw partner een vaste uitkering van ongeveer€ 1.341,04 bruto per maand.

Zo meldt u zich aan

Een ANW-vangnetregeling vraagt u aan met het Aanmeldingsformulier ANW-vangnetregeling. Ook uw werkgever moet hierop zijn gegevens invullen. Na ontvangst van het aanmeldingsformulier, ontvangen u en uw werkgever van ons een bericht. Om deel te kunnen nemen aan de ANW-vangnetregeling gelden er gezondheidswaarborgen, behalve als u zich aanmeldt binnen:

 • zes maanden nadat u bent getrouwd, een geregistreerd partnerschap bent aangegaan of een samenlevingscontract heeft afgesloten.
 • zes maanden nadat u in dienst treedt.
 • één maand na de geboorte van een kind.

Download het Aanmeldingsformulier ANW-vangnetregeling

Hoe betaalt u uw premie?

Werkt u in loondienst? Dan wordt de extra premie, net als de premie voor de pensioenopbouw, via uw werkgever op uw salaris ingehouden. Uw werkgever draagt de premie af aan BPF Schilders. Bent u zelfstandig ondernemer? Dan betaalt u zelf de extra premie.

Hier vindt u de actuele premiebedragen.

Wij informeren iedereen individueel over de voor hem geldende nieuwe premie.

Wijzigt er iets in uw situatie?

Heeft u al een ANW-vangnetregeling en wilt u een wijziging doorgeven? Bijvoorbeeld omdat u verandert van werkgever binnen de sector? Dat kan met het Wijzigingsformulier ANW-vangnetregeling. U moet wel aan een van de twee voorwaarden voldoen:

 1. Uw nieuwe dienstverband sluit aan op uw vorige dienstverband of
 2. U heeft aansluitend recht op (gedeeltelijke) premievrije voortzetting op basis van de WAO/WIA en u heeft bij het afsluiten van de ANW-vangnetregeling gekozen voor dekking van premievrije voortzetting bij arbeidsongeschiktheid.

Download het Wijzigingsformulier ANW-vangnetregeling

Bijzondere situaties

 • Eindigt uw dienstverband of (gedeeltelijke) premievrije voortzetting en gaat u een nieuw dienstverband aan binnen het Schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf? Dan moet u zich opnieuw aanmelden voor de ANW-vangnetregeling. U moet wel aan een van deze twee voorwaarden voldoen: 
  1. Uw nieuwe dienstverband sluit aan op uw vorige dienstverband of 
  2. U heeft aansluitend recht op (gedeeltelijke) premievrije voortzetting op basis van de WAO/WIA en u heeft bij het afsluiten van de ANW-vangnetregeling gekozen voor dekking van premievrije voortzetting bij arbeidsongeschiktheid.
 • Eindigt uw dienstverband of (gedeeltelijke) premievrije voortzetting en gaat u een nieuw dienstverband aan buiten het Schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf? En komt u daarna weer terug in de sector? Dan moet u zich ook opnieuw aanmelden voor de ANW-vangnetregeling.


Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de ANW-vangnetregeling

Veelgestelde vragen over de ANW-vangnetregeling als u de uitkering al ontvangt.