Update: Inkoopregeling stopt per 31 december 2020

15 december 2020

De pensioenregeling van BPF Schilders kent een tijdelijke inkoopregeling voor werknemers. Deze stopt op 31 december van dit jaar. Wat zijn de gevolgen?

De inkoopregeling is een cao-overgangsregeling voor de schilderssector. Via de inkoopregeling wordt het ouderdomspensioen van een specifieke groep werknemers onder bepaalde voorwaarden aangevuld. De premie hiervoor bedraagt 7,69%. De helft van deze premie mogen werkgevers inhouden op het loon van hun werknemers.

Overgangspremie over gehele PRIS-periode 13 berekenen
Softwareleveranciers of werkgevers (als de werkgever geen softwareleverancier heeft) moeten de overgangspremie (OVOP-premie) tot en met einde PRIS-periode 13 berekenen. En vanaf PRIS-periode
1–2021 moet de OVOP-premie worden stopgezet in het salarispakket. 

Waarom dit gewijzigde besluit?
Dit gewijzigde besluit is genomen omdat softwareleveranciers hebben aangegeven dat het technisch niet mogelijk is om alleen voor de overgangsregeling over een deel van PRIS-periode 13 (t/m 31 december 2020) de OVOP-premie te berekenen.

Om de softwareleveranciers tegemoet te komen en de salarisadministratie eenvoudig te houden hebben wij dit probleem voorgelegd aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ) en onze opdrachtgevers. Daaruit volgde goed nieuws: wij kregen toestemming om de OVOP-premie tot en met einde PRIS-periode 13 in te mogen houden.