Hoezo arbeidskrapte? Terugblik op de Werkgeversworkshop

 

17 februari 2020

Op dinsdag 11 februari kwamen werkgevers uit onze sector bij elkaar. Op het programma stond een pensioeninhoudelijke update vanuit het fonds en een werkinhoudelijke sessie rondom arbeidskrapte. Een korte terugblik op een geslaagde ochtend.

Pensioenupdate

Werkgeversvoorzitter Dick Vis gaf de aanwezigen inzicht in de laatste ontwikkelingen rondom pensioen en het pensioenakkoord. Aansluitend gingen de aanwezigen met een interactieve quiz dieper in op mogelijkheden van de pensioenregeling voor werknemers. Adviseurs Peter Lemmen en Yvo Snijders gaven de aanwezigen aan de hand van praktijkvoorbeelden nieuwe inzichten en beantwoordden vragen vanuit de zaal.

Workshop rondom arbeidskrapte

Tot slot gingen we aan de slag met arbeidskrapte in de branche. Bestaat die eigenlijk wel? En hoe voorkom je een tekort aan personeel? Jeanette van Blitterswijk, ambassadrice van stichting Mijn Carrière verzorgde een workshop rondom dit onderwerp. Haar devies luidde: zorg ervoor dat je een ideale werkgever bent (wees een boeiende werkgever) en zoek hier de juiste werknemers bij (om ze aan je te binden). Breng je waarden als bedrijf in beeld en formuleer de competenties die hierbij horen. De zaal ging hiermee aan de slag en brachten dit voor hun bedrijf in kaart.
Ook verwees Jeanette naar de opleidingsmogelijkheden voor zowel werkgevers al werknemers via Mijn Carrière. Er zijn diverse – kosteloze - mogelijkheden. Maak hier vooral gebruik van.

Gemist?

De aanwezigen werkgevers beoordeelden de bijeenkomst met een 8 en kijken tevreden terug op de ochtend. Kon u niet aanwezig zijn? Maar bent u wel nieuwsgierig naar wat er is besproken? Download dan de presentatie, de lijst met werkwaarden en competenties.

Download de presentatie, de werkwaarden en competenties