Vlog-filmpjes scoren goed

25 juni 2018

Aan de leden van ons klantenpanel vragen wij regelmatig of zij tevreden zijn met de informatie over hun pensioen bij BPF Schilders. Dat geeft een beeld over de tevredenheid van alle deelnemers, ook van u. Onlangs hebben wij het klantenpanel gevraagd wat zij vinden van twee filmpjes vinden die specifiek zijn gemaakt voor en door ondernemers. Ongeveer de helft waardeert de filmpjes met een 8 of hoger.

Pensioen is een lastig onderwerp. Daarom proberen we op verschillende manieren uitleg te geven: in tekst, in beeld en in filmpjes. Afgelopen najaar hebben we nieuwe filmpjes gemaakt: ‘Waarom moet ik mijn fiscale winst en pensioenkeuzeloon doorgeven?’ en ’Pensioen? Ik regel het liever zelf!’. Wij waren benieuwd wat het klantenpanel van de filmpjes vindt. Begrijpt u ze goed? Hebben ze de juiste lengte? Bieden ze voldoende informatie?

Informatief, duidelijk, juiste lengte

95 mensen van het klantenpanel hebben meegedaan aan het onderzoek. Zij gaven de filmpjes een 7,3 en 7,4. Ongeveer de helft waardeerde de filmpjes met een 8 of hoger. Wat men vooral goed vindt aan de filmpjes is de vorm (collega’s die het verhaal vertellen) en dat ze informatief, duidelijk/begrijpelijk zijn en de juiste lengte hebben. Toch wordt er ook een enkele onvoldoende gegeven. Die onvoldoende lijkt vooral te worden gegeven door mensen die opmerkingen hebben over de pensioenregeling zelf of het feit dat die verplicht is.

Verbeteringen 

Ondanks de positieve waardering geeft het klantenpanel ook aan dat er ruimte is voor verbetering: meer toelichting/uitleg geven en de filmpjes met tekst ondersteunen of te verduidelijken met een voorbeeld. Het eerste verbeterpunt en het laatste deel van het tweede verbeterpunt staan wel op gespannen voet met de positieve waardering ‘bondig’ en ’juiste lengte’ 86% vindt de filmpjes de juiste lengte hebben.

Wilt u alle vlog-filmpjes bekijken? 
Bekijk ze hier.

Doe ook mee!

Bent u nog geen lid van het klantenpanel? En wilt u voortaan ook uw mening geven over de informatie die u krijgt over uw pensioen? Iedereen die bij BPF Schilders pensioen opbouwt of ontvangt kan meedoen met het klantenpanel.

Meld u aan!