BPF Schilders vraagt minister om maatregelen

19 november 2019

BPF Schilders wil u een goed pensioen bieden. Door de huidige wet- en regelgeving komt dat in gevaar. Daarom hebben we minister Koolmees gevraagd maatregelen te nemen.

Huidige regels zorgen voor problemen

In een brief aan minister Koolmees vragen wij aandacht voor de gevolgen van de huidige wet- en regelgeving voor uw pensioen. Door die regels moeten we misschien volgend jaar de pensioenen verlagen. Ook bestaat de kans dat we de pensioenpremie moeten verhogen of dat u minder pensioen kunt opbouwen. Dat brengt ons doel in gevaar om u een goed pensioen te kunnen bieden, terwijl een goed pensioen juist de bedoeling is van het nieuwe pensioenakkoord. Maar zover is het nog niet. En daarom hebben we nu nog te maken met de huidige regels.

Lastig uit te leggen

Aan de rendementen die ons fonds maakt, ligt het niet. De afgelopen 10 jaar hebben we een uitstekend rendement behaald van gemiddeld 8% en de bezittingen zijn verdubbeld. Dat maakt het lastig om een eventuele verlaging uit te leggen, want die is alleen nodig omdat de rente op dit moment extreem laag is. Bovendien dwingt wet- en regelgeving ons om die rente als rekenmaatstaf te gebruiken.

Oproep voor maatregelen

BPF Schilders heeft minister Koolmees opgeroepen om snel met maatregelen te komen en niet te wachten op de uitwerking van het pensioenakkoord. Alleen dan kan een eventuele onnodige verlaging van de pensioenen worden voorkomen en kunnen we een goed pensioen voor jong en oud mogelijk blijven maken. De minister heeft laten weten dat hij rond 20 november met oplossingen komt.