Toekenningsbrief ‘helder en overzichtelijk’ bevonden

24 juli 2019

Deelnemers die bijna met pensioen gaan, ontvangen van ons een brief over de toekenning van hun pensioen. Is de brief duidelijk? Komt de belangrijkste boodschap over? Deze en meer vragen stelden we ons klantpanel. Het panel beoordeelt de toekenningsbrief met gemiddeld een 7,7.

De toekenningsbrief bevat informatie over de hoogte van het opgebouwde pensioen, het partnerpensioen en een toelichting op de indexatie.

‘Duidelijk, bevat alle relevante informatie’

De vragenlijst is ingevuld door 114 respondenten. De beoordeling is positief:

  • De brief wordt met gemiddeld een 7,7 goed beoordeeld. 65% van de respondenten geeft een 8 of hoger.
  • De belangrijkste boodschap van de brief wordt door de respondenten goed begrepen.
  • Het klantenpanel vindt de brief informatief, duidelijk en vertrouwen geven. Een respondent zegt bijvoorbeeld: ‘Duidelijk, bevat alle relevante informatie’.

Verbeterpunten

Volgens een deel van de respondenten is er ruimte voor verbetering van de tekst in de brief. Zij zien graag minder tekst: ‘Zo kort en bondig mogelijk’. Een genoemde oplossing is een grafiek of tabel. Dit zou de leesbaarheid kunnen verhogen. Sommigen zien graag dat een deel van de informatie bewaard wordt voor een andere brief, of een verwijzing naar de website. Nuttige feedback die we zeker toepassen op deze en toekomstige brieven.

Geef ook uw mening!

De mening van het panel geeft een indicatie van de tevredenheid van alle deelnemers. Bent u nog geen lid van het klantenpanel? En wilt u voortaan ook uw mening geven over de informatie die u krijgt over uw pensioen? Iedereen die bij BPF Schilders pensioen opbouwt of ontvangt kan meedoen met het klantenpanel.

Meld u aan