Overheid start informatiecampagne over nieuw pensioenstelsel

1 september 2023

De komende tijd krijgt u informatie van de overheid over de nieuwe regels voor het pensioen. Op radio, televisie en social media is de campagne ‘Pensioenduidelijkheid’ gestart.

Campagne ‘Pensioenduidelijkheid’

De Wet toekomst pensioenen (Wtp) is op 1 juli ingegaan, maar pensioenfondsen hebben nog een aantal jaren de tijd voordat ze de regels moeten toepassen. Met de campagne ‘Pensioenduidelijkheid’ wil de overheid nu al iedereen informeren. Daarom hoort u de komende weken radiocommercials en zijn er commercials op televisie. Op Instagram en Facebook kunt u een informatief filmpje bekijken.

De komende jaren zal de overheid vaker dit soort campagnes maken. Op die manier weet iedereen in Nederland straks wat er gaat veranderen met de nieuwe pensioenregels.

BPF Schilders en de nieuwe pensioenregeling

BPF Schilders streeft ernaar om per 1 januari 2026 over te gaan naar de nieuwe pensioenregeling. We zijn al een tijd geleden gestart met de voorbereidingen, samen met werkgeversorganisatie OnderhoudNL en de vakbonden FNV, CNV en LBV. Het is een grote klus waarvoor we de tijd willen nemen.

Meer weten over de nieuwe pensioenregels?

Op de website van de overheid Pensioenduidelijkheid vindt u alle informatie die nu beschikbaar is. Of kijk op onze eigen website.