Eerste Kamer akkoord met nieuwe wetgeving pensioenen

2 juni 2023

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de nieuwe Wet toekomst pensioenen. Deze wet gaat op 1 juli 2023 in. Wat betekent dat voor u?

Vakbonden, werkgevers en de overheid hebben samen nieuwe regels voor het pensioen gemaakt. Het doel is om het pensioenstelsel opener, persoonlijker en toekomstbestendig te maken. De Eerste Kamer is akkoord met de nieuwe pensioenregels. Dat betekent dat de nieuwe pensioenplannen en regels definitief doorgaan. De nieuwe wet gaat in op 1 juli 2023. Pensioenfondsen, zoals BPF Schilders, hebben nu tot 1 januari 2028 om over te stappen naar een nieuwe pensioenregeling. BPF Schilders streeft ernaar al per 1 januari 2026 over te gaan. De komende jaren informeren wij u over de nieuwe regels en wat dit voor u betekent. Wij houden u op de hoogte van wat er verandert en wat hetzelfde blijft.

Wat betekent dit voor u?

 • Duidelijk over geld

  U ziet duidelijker hoe u pensioen opbouwt, welk bedrag u inlegt, hoeveel beleggingsrendement u krijgt en wat u later aan pensioen kunt verwachten.

 • Meer maatwerk

  In het nieuwe pensioenstelsel kan een pensioenfonds de beleggingsrisico’s aanpassen aan de verschillende deelnemersgroepen. Een voorbeeld: gaat u over een paar jaar met pensioen? Dan belegt het pensioenfonds uw pensioenbedrag voorzichtiger.

 • Partner- en wezenpensioen

  Er komen nieuwe regels om te bepalen hoe hoog het partner- en wezenpensioen is. Wij houden u hiervan op de hoogte.

 • Pensioen beweegt mee met economie

  Uw opgebouwde pensioen beweegt straks sneller mee met de economie: Zit het mee, dan zal het pensioen eerder stijgen. Zit het tegen, dan daalt het eerder.

Niet alles verandert. U blijft pensioen opbouwen bij BPF Schilders. U blijft de risico’s en voordelen delen met uw collega-schilders tegen relatief lage kosten. En u blijft er zeker van dat u later pensioen krijgt.

Lees meer over de veranderingen