Hoge waardering brief en infographic Pensioen aanvragen

12 juni 2023

BPF Schilders wil u zo duidelijk mogelijk informeren over uw pensioen. Daarom laten wij onze communicatie-uitingen regelmatig beoordelen door ons klantenpanel. Zij helpen ons met het verbeteren ervan. Dit keer keek het panel mee met een brief en infographic over het aanvragen van pensioen. Deze kregen gemiddeld een 8,1 en een 8,2. Een hoge waardering waar we heel bij mee zijn.

Ongeveer zes maanden voordat iemand zijn AOW-leeftijd bereikt, ontvangt hij van ons een brief waarmee hij zijn pensioen kan aanvragen bij BPF Schilders. Wij waren benieuwd wat het klantenpanel van deze belangrijke brief vindt. In 2016 lieten we de brief ‘Pensioen aanvragen ook al eens beoordelen. Destijds kregen we een ruime voldoende en had het panel een aantal verbeterpunten. Die hebben we opgepakt en dat vertaalt zich in deze hogere waardering.  

Informatief, begrijpelijk en geeft vertrouwen

Voor dit onderzoek zijn alleen panelleden van 55 jaar en ouder uitgenodigd. De beoordeling is positief: de belangrijkste boodschap van de brief en de infographic worden door de respondenten goed begrepen.

Brief

  • Bijna alle invullers vinden de brief informatief, begrijpelijk, de juiste lengte hebben en vertrouwen geven. De brief wordt gemiddeld met een 8,1 beoordeeld. 75% van de invullers geeft een 8 of hoger.

Infographic

  • Bijna alle invullers vinden de infographic informatief, begrijpelijk, de juiste lengte hebben en vertrouwen geven. Ook vinden de respondenten de infographic overzichtelijk en goed dat zowel de online als offline stappen worden uitgelegd/getoond.
  • De infographic, die op onze website staat, krijgt een 8,2. 78% van de invullers geeft een 8 of hoger.

Verbeterpunten

Ondanks het mooie rapportcijfer zijn er ook wat verbeterpunten. Deze punten nemen wij mee om de brief en infographic verder te verbeteren.
Heeft u tips om onze communicatie te verbeteren? Die zijn van harte welkom en kunt u via ons contactformulier aan ons doorgeven.