Welkomstbrief voor ondernemers krijgt een goede beoordeling

9 juni 2017 ‚Äč

Aan de leden van ons klantenpanel vragen wij regelmatig of zij tevreden zijn over de informatie die zij van BPF Schilders krijgen. Dit geeft een beeld over hoe onze informatie wordt beoordeeld. Onlangs hebben wij het klantenpanel gevraagd wat zij vinden van de welkomstbrief voor ondernemers. Uitkomst: bijna de helft van de respondenten waardeert de brief met een 8 of hoger. Een mooi resultaat maar we kunnen ook nog iets verbeteren.

Startbrief

Nadat de onderneming via de Kamer van Koophandel bij ons is aangemeld krijgt de ondernemer de welkomstbrief van BPF Schilders. Wij waren benieuwd wat het klantenpanel van deze brief vindt. Geeft de brief alle informatie die de ondernemer nodig heeft? Is de brief goed te begrijpen en is voldoende duidelijk wat wij vragen?

Positief

92 mensen van het klantenpanel hebben meegedaan aan het onderzoek. Gemiddeld gaven zij de brief een 7,1. Bijna de helft waardeerde de brief met een 8 of hoger. De brief scoort goed op de onderdelen informatief (89%), duidelijk/begrijpelijk (89%) en juiste lengte (82%). Toch is er ook nog een verbeterpunt.

Verbetering

Ondanks de positieve beoordeling op alle onderdelen zijn er ook respondenten die aangeven dat ze het teveel informatie vinden. Ze krijgen liever een brief zonder de bijlagen (laag 1 van Pensioen 1-2-3 en de Pensioenvergelijker). Het meesturen van informatie over laag 1 van Pensioen 1-2-3 is sinds juli 2016 wettelijk verplicht. Hier kunnen wij dus niet omheen. De informatie over de pensioenvergelijker is niet meer wettelijk verplicht. We hebben dan ook besloten deze informatie in het vervolg niet meer mee te sturen en te verwijzen naar de website.

Doe ook mee!

Bent u nog geen lid van het klantenpanel? En wilt u voortaan ook uw mening geven over de informatie die u van BPF Schilders krijgt? Iedereen die bij BPF Schilders pensioen opbouwt of ontvangt kan meedoen met het klantpanel.

Meld u aan!