Vakbonden stemmen in met nieuw pensioenakkoord

1 juli 2019

De vakbonden FNV, CNV en VCP stemden met een ruime meerderheid in met het pensioenakkoord dat de vakbonden met de werkgeversorganisaties hebben gesloten. Het streven is om het nieuwe pensioenakkoord in 2022 in wetgeving vast te leggen. Wat betekent het pensioenakkoord voor u en uw pensioen bij BPF Schilders?

De details van het pensioenakkoord worden nog uitgewerkt. Pensioenfonds BPF Schilders bereidt zich alvast voor op de onderstaande wijzigingen.

Dit verandert er voor u

We zetten de belangrijkste punten voor u op een rij:

  • De AOW-leeftijd gaat langzamer stijgen. In het nieuwe pensioenstelsel stijgt de AOW-leeftijd pas in 2024 tot 67 jaar. Dit scheelt 3 jaar ten opzichte van de oude planning.
  • De opzet van uw pensioen verandert. Nu is het zo dat iedereen dezelfde pensioenpremie betaalt voor dezelfde pensioenopbouw. In de toekomst gaat de pensioenopbouw per leeftijd verschillen.
  • Het kabinet wil een wettelijke plicht invoeren voor ondernemers om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Werkgevers, vakbonden en zelfstandigenorganisaties mogen hiervoor de komende twaalf maanden met een voorstel te komen.
  • Het is de bedoeling dat indexatie (het opgebouwde pensioen groeit jaarlijks mee met de algemene prijsstijging) van pensioenen in het nieuwe pensioenstelsel eerder mogelijk zal zijn omdat pensioenfondsen geen hoge financiĆ«le buffers meer hoeven hebben.

Bekijk ook de antwoorden op de veelgestelde vragen over het pensioenakkoord.

En nu?

Net als de vakbonden, werkgevers en de overheid is BPF Schilders begonnen met het uitwerken van de plannen voor het nieuwe pensioenstelsel. Dat doen we heel zorgvuldig. Momenteel zijn er nog veel onduidelijkheden. We houden u de komende tijd op de hoogte van eventuele wijzigingen en wat dat voor u betekent.