Pensioenpremie

De meeste werknemers in Nederland bouwen via hun werkgever pensioen op. Vaak is deelname aan zo’n pensioenregeling verplicht. Bent u werkzaam in de sector Schilders-, Afwerkings- of Glaszetbedrijf? Dan neemt u deel aan de pensioenregeling van BPF Schilders.

Is uw uurloon lager dan het franchisebedrag?

U gaat pensioenpremie betalen en pensioen opbouwen, zodra u meer dan het franchisebedrag per uur verdient. Daarbij houden wij rekening met de wettelijke regels omtrent het minimumloon en de geldende cao-bepalingen. Zolang uw uurloon lager is dan het franchisebedrag betaalt u geen pensioenpremie. Wel bent u verzekerd tegen het risico van overlijden en arbeidsongeschiktheid.

Wie betaalt de pensioenpremie?

U en uw werkgever betalen de premie. Welk deel u betaalt en welk deel uw werkgever, vindt u terug in uw cao of arbeidsovereenkomst. 

In veel gevallen betaalt uw werkgever de helft van uw pensioenpremie en u de andere helft. Welk bedrag u aan pensioenpremie betaalt, staat op uw loonstrook. Uw werkgever houdt het deel dat u als werknemer betaalt automatisch in op uw brutosalaris. Uw werkgever draagt de totale premie af aan BPF Schilders.

Wat gebeurt er met uw ingelegde premie?

De premie die u bij BPF Schilders inlegt, reserveren wij voor uw eigen pensioen. Gemiddeld krijgt u twee keer zoveel pensioen als u aan premie voor ouderdomspensioen heeft ingelegd.

Wij beleggen de premie die u betaalt. Hierover leest u meer op de pagina Beleggen.

De voordelen van samen pensioen opbouwen: bekijk het filmpje

Bijvoorbeeld dat de kosten met elkaar worden gedeeld. En hoe lager de kosten zijn, hoe meer geld er over blijft voor uw pensioen.

Soms gaat het wat minder goed met bijvoorbeeld de beleggingen. Ook dan is het goed om samen in een pensioenfonds te zitten. Slechte beleggingsresultaten kunnen dan beter worden opgevangen. Het principe van lief en leed (oftewel: successen en tegenslagen) met elkaar delen heet ook wel ‘solidariteit’.

In nog geen 2 minuten leggen wij u in dit filmpje alle voordelen uit:

Rekenvoorbeelden: wat kost uw pensioen en wat levert het op?

U en uw werkgever betalen pensioenpremie. Als u met pensioen gaat, krijgt u gemiddeld twee keer zoveel pensioen als u aan premie voor ouderdomspensioen heeft ingelegd. Klik op onderstaande afbeelding voor een duidelijk overzicht en rekenvoorbeelden.


Wilt u meer weten over de pensioenregeling?

Download het pensioenreglement