Nieuws

Blijf op de hoogte. Lees hier het laatste nieuws rond BPF Schilders.

Nieuwsberichten 2019

19-12-2019 - Pensioenpremie in 2020 ongewijzigd

Elk jaar bepaalt het bestuur hoe hoog de pensioenpremie voor het volgende jaar wordt. In 2020 verandert de pensioenpremie niet.

Lees meer

19-12-2019 - Geen toeslag pensioenen in 2020

BPF Schilders streeft ernaar om de pensioenen jaarlijks te verhogen. Dit heet toeslagverlening. Begin dit jaar hebben wij de pensioenen nog met een half procent kunnen verhogen. Helaas was de dekkingsgraad dit jaar op het peilmoment 30 september niet hoog genoeg om de pensioenen in 2020 te kunnen verhogen. Maar de kans op het verlagen van de pensioenen is flink afgenomen.

Lees meer

12-12-2019 - Dit vindt u van ons pensioenfonds

BPF Schilders heeft in het derde kwartaal van 2019 voor de tweede keer een tevredenheidsonderzoek laten uitvoeren onder werkgevers. Bijna 8% van alle werkgevers vulde de vragenlijst in. Onder ondernemers, gepensioneerden en werknemers wordt dit onderzoek al langer uitgevoerd. De algemene tevredenheid van werkgevers is een 7,0. Dit is een hogere beoordeling dan ondernemers (5,8), maar gelijk aan die van werknemers (7,0) en lager dan die van gepensioneerden (7,4).

Lees meer

05-12-2019 - Pensioenwijzer 'duidelijk en overzichtelijk' bevonden

Voor deelnemers die met pensioen willen gaan hebben wij de Pensioenwijzer. De Pensioenwijzer wordt onder andere bij de pensioenspreekuren en –presentaties uitgereikt. Aan ons klantenpanel stelden wij onder andere de vragen of de Pensioenwijzer duidelijk en overzichtelijk is. Het panel beoordeelt de Pensioenwijzer met gemiddeld een 7,7. Op de Pensioenwijzer staat niet alleen handige pensioeninformatie, ook zijn alle pensioenkeuzes afgebeeld.

Lees meer

21-11-2019 - Kans op verlaging pensioen flink afgenomen

Minister Koolmees heeft maatregelen aangekondigd om een verlaging van de pensioenen in 2020 te voorkomen. Daarnaast is onze financiële positie in de afgelopen maand verbeterd. De kans op een verlaging van de pensioenen is hierdoor een stuk kleiner geworden.

Lees meer

19-11-2019 - BPF Schilders vraagt minister om maatregelen

BPF Schilders wil u een goed pensioen bieden. Door de huidige wet- en regelgeving komt dat in gevaar. Daarom hebben we minister Koolmees gevraagd maatregelen te nemen.

Lees meer

17-10-2019 - Hoe staan we er financieel voor?

De dekkingsgraad laat zien of BPF Schilders genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen. De actuele dekkingsgraad van september was 100,6%. Ten opzichte van augustus van dit jaar is een licht herstel te zien. We zitten boven de kritische grens, maar doordat de rente en de aandelenmarkten behoorlijk kunnen dalen (zoals de laatste maanden) is er nog geen zekerheid. Is de actuele dekkingsgraad op 31 december 2019 lager dan 95%? Dan moeten we de pensioenen verlagen.

Lees meer

19-09-2019 - Financiële situatie niet rooskleurig

De dekkingsgraad laat zien of BPF Schilders genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen. Die dekkingsgraad gaat de laatste maanden steeds verder omlaag. We naderen een kritische grens. We leggen uit hoe dit zit.

Lees meer

17-09-2019 - Aangepaste regels voor pensioenfondsen

De overheid heeft de eisen voor de dekkingsgraad van pensioenfondsen aangescherpt. De ontwikkeling van de rente en beleggingen zijn van invloed op de dekkingsgraad.

Lees meer

23-08-2019 - Hoe staan we er financieel voor?

BPF Schilders belegt de premie die u betaalt. In het tweede kwartaal hebben we een positief beleggingsrendement behaald. Dat is een mooi resultaat, omdat de beurzen wereldwijd te kampen hebben met flinke verliezen. Toch staan we er financieel niet zo goed voor als enkele maanden geleden.

Lees meer

01-08-2019 - BPF Schilders tekent tegen klimaatverandering

De financiële sector is de eerste bedrijfstak die zijn handtekening onder het concept klimaatakkoord zet. Het akkoord is een overeenkomst tussen de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven, woningcorporaties en milieuorganisaties. Ook BPF Schilders doet mee.

Lees meer

26-07-2019 - Dit vindt u van ons pensioenfonds

BPF Schilders vindt uw mening over het pensioenfonds belangrijk. We onderzochten zowel de mate van tevredenheid als hoe u aankijkt tegen het nemen van risico’s bij het verhogen van de pensioenen.

Lees meer

09-07-2019 - BPF Schilders verlengt samenwerking met PGGM

Sinds 2015 is PGGM de pensioenuitvoeringsorganisatie van BPF Schilders. Het bestuur van BPF Schilders heeft ervoor gekozen om die samenwerking voort te zetten.

Lees meer

02-07-2019 - Het jaar 2018 van BPF Schilders op een rij

Het jaar 2018 was er een van groei. Niet alleen nam het aantal pensioenopbouwers en aangesloten werkgevers toe, ook de dekkingsgraad is gestegen. Daardoor was er ruimte om de pensioenen per 1 januari 2019 te verhogen. 

Lees meer

01-07-2019 - Vakbonden stemmen in met nieuw pensioenakkoord

De vakbonden FNV, CNV en VCP stemden met een ruime meerderheid in met het pensioenakkoord dat de vakbonden met de werkgeversorganisaties hebben gesloten. Het streven is om het nieuwe pensioenakkoord in 2022 in wetgeving vast te leggen. Wat betekent het pensioenakkoord voor u en uw pensioen bij BPF Schilders?

Lees meer

20-06-2019 - Interview: wat gebeurt er met uw geld?

Peter Schults is samen met zijn broers Hans en Dick eigenaar van vastgoedonderhoudsbedrijf Schults Nederland. Hij is benieuwd hoe BPF Schilders omgaat met het ingelegde geld. Dat vraagt hij aan André van den Berg, onafhankelijk bestuurslid risicomanagement van BPF Schilders. Lees het interview in het magazine OnderhoudNL.

Lees meer

11-06-2019 - Dit vindt u van ons pensioenfonds

BPF Schilders heeft in het eerste kwartaal van 2019 een tevredenheidsonderzoek laten uitvoeren onder werkgevers. De algemene tevredenheid van werkgevers is een 6,7.

Lees meer

02-05-2019 - Update: Zelfstandigen Bouw in hoger beroep tegen uitspraak verplichtstelling

Op maandag 29 april is BPF Schilders gedagvaard door Zelfstandigen Bouw. Zelfstandigen Bouw is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag.

Lees meer

27-03-2019 - Website en klantenservice vanochtend niet bereikbaar

Wellicht probeerde u vanochtend BPF Schilders te bereiken en lukte dat niet. De reden is dat we waren getroffen door een netwerkstoring. Daardoor was onze website en ook de klantenservice tijdelijk niet bereikbaar.

Lees meer

08-03-2019 - Loongegevens, 'uw pensioenadministratie' en 'Onlinedesk'

U levert zelf de loongegevens aan bij BPF Schilders. Wij vragen u daarom rekening te houden met het volgende. In maart gaan wij onze administratieve systemen moderniseren om u ook in de toekomst goed van dienst te kunnen zijn. Dit heeft wel gevolgen.

Lees meer

26-02-2019 - Dick Vis nieuwe werkgeversvoorzitter BPF Schilders

Dick Vis (49) is per 1 januari 2019 benoemd tot werkgeversvoorzitter van het bestuur van BPF Schilders namens OnderhoudNL. Hij volgt Cathrin van der Werf op, die vanaf die datum het bestuur heeft verlaten vanwege het bereiken van haar maximale termijn als bestuurslid.

Lees meer

31-01-2019 - Rechter bevestigt verplichtstelling zelfstandigen BPF Schilders

De rechtbank Den Haag heeft uitspraak gedaan in de rechtszaak die Zelfstandigen Bouw aanspande tegen BPF Schilders en de Staat. De rechter heeft BPF Schilders in het gelijk gesteld. 

Lees meer

Nieuwsberichten 2018

Nieuwsberichten 2017