Infographic 9 belangrijke pensioenmomenten ‘duidelijk en begrijpelijk’

1 augustus 2020

Iedereen maakt in het leven belangrijke momenten mee. U gaat bijvoorbeeld samenwonen of trouwen, u krijgt kinderen of een nieuwe baan. Uw leven verandert, en daarmee soms ook uw pensioen. Om u te herinneren aan die belangrijke momenten voor uw pensioen, maakten wij de infographic ‘9 belangrijke pensioenmomenten’. Aan ons klantenpanel vroegen wij of de infographic duidelijk en begrijpelijk is. Dat bleek zo te zijn: meer dan de helft van de respondenten beoordeelt de infographic met een 8 of hoger. Maar er valt ook nog iets te verbeteren.

‘Het is duidelijk voor iedereen, geen twijfel mogelijk’

Het klantenpanel beoordeelde de infographic met gemiddeld een 7,4. 58% van de respondenten geeft een 8 of hoger. 12% geeft een onvoldoende (5 of lager).

88% van de respondenten vindt de infographic informatief, duidelijk en begrijpelijk. De belangrijkste boodschap volgens het klantenpanel is

“dat er meerdere momenten belangrijk zijn voor je pensioen en wat je dan moet doen.”

Andere reacties van panelleden:

“De afbeeldingen geven duidelijk aan welke actie je wel of niet moet ondernemen bij belangrijke gebeurtenissen in je leven.”
“Er zijn best veel gebeurtenissen die invloed hebben op het pensioen.”

Verbeterpunt

Volgens een aantal leden van het panel staat er teveel informatie op de infographic waardoor deze wat rommelig oogt. Panelleden geven bijvoorbeeld aan dat dit beter kan door minder momenten te noemen op één overzicht en meerdere overzichten te maken.

Dit verbeterpunt staat wel op gespannen voet met de positieve waardering ‘duidelijk, begrijpelijk’. BPF Schilders heeft al verschillende, aparte infographics of filmpjes voor bijvoorbeeld: scheiden, met pensioen gaan, arbeidsongeschiktheid als werknemer of ondernemer.