Hoge waardering infographic met rekenvoorbeeld

25 november 2021

Regelmatig vragen wij aan de leden van ons klantenpanel wat zij vinden van de informatie die zij krijgen over hun pensioen bij BPF Schilders. Zo legden we hen een informatieve afbeelding met een rekenvoorbeeld voor dat uitlegt wat pensioenopbouw bij BPF Schilders uiteindelijk kan opleveren. Deze afbeelding werd gemiddeld met een 7,6 beoordeeld, waarbij twee derde van de leden zelfs een 8 of hoger gaf.

‘Door de afbeelding is de informatie duidelijk’

In het rekenvoorbeeld wordt aan de hand van drie voorbeeldsalarissen uitgelegd wat pensioen kost en wat het oplevert na veertig jaar werken. Het doel van de infographic is om werknemers in de schilderssector een indicatie te geven van wat pensioenopbouw bij BPF Schilders voor hen kan betekenen. De leden van het klantenpanel geven aan dat zij de infographic informatief en duidelijk vinden.

‘In de praktijk is het vaak iets anders’

Uiteraard zijn er altijd verbeterpunten te benoemen. Zo geven panelleden bijvoorbeeld aan dat het voor werknemers in de schilderssector van toegevoegde waarde kan zijn om een netto bedrag te zien in plaats van een bruto bedrag. De verbeterpunten geven reden om in een volgend rekenvoorbeeld nog beter de realiteit voor de gemiddelde werknemer te weergeven en daar extra aandacht aan te schenken.