Duurzaamheidsinformatie

Wij beleggen onder meer in ondernemingen en projecten die oplossingen bieden voor gezondheidszorg, voedselzekerheid, waterschaarste en klimaatverandering.

Bijdragen aan een betere en leefbare wereld

Het beleggingsbeleid van BPF Schilders is allereerst gericht op het realiseren van de pensioenambitie. Naast het behalen van financieel rendement hebben en voelen wij ook een bredere verantwoordelijkheid naar de samenleving. Wij willen met onze beleggingen bijdragen aan een betere en leefbare wereld. Deze twee verantwoordelijkheden gaan goed samen: een goed pensioen is ten slotte meer waard in een leefbare wereld.

Lees meer in het document Websiteverplichtingen SFDR - Duurzaamheidsinformatie

Uitsluitingen

Ondernemingen en staatsobligaties worden soms uitgesloten. We beleggen bijvoorbeeld niet in ondernemingen die controversiƫle wapens maken. Ook het beleggen in fossiele brandstoffen past niet meer bij de huidige tijd waarin duurzame energievoorziening steeds belangrijker wordt om de nadelige gevolgen van klimaatverandering te beperken. Daarom bouwen we beleggingen in bijvoorbeeld kolen en teerzand af. Staatsobligaties van landen waarop een sanctie van de Verenigde Naties en/of de Europese Unie rust, zijn ook uitgesloten.

Lees in welke ondernemingen we niet beleggen.