Gevolgen coronavirus voor uw pensioen

17 maart 2020

Wij merken dat iedereen in Nederland wordt geraakt door het coronavirus. Misschien kunt u niet de opdrachten uitvoeren waar u mee bezig was of die op de planning stonden. Of moet u privé de nodige dingen regelen om uw gezin te ondersteunen. Wij hopen dat u de komende tijd goed en gezond doorkomt. Zorg goed voor elkaar. Net als de overheid heeft BPF Schilders ook maatregelen getroffen. Verder leggen wij u uit welke gevolgen het coronavirus heeft voor uw pensioen en onze dienstverlening.

Maatregelen bij BPF Schilders
Bij BPF Schilders houden we ons aan de maatregelen van de overheid. Zo werken we veel thuis en letten we goed op elkaar, zodat alles blijft werken zoals u gewend bent. Onze dienstverlening gaat gewoon door en de pensioenen worden op tijd betaald. Ook doen wij natuurlijk ons uiterste best om goed bereikbaar te blijven via mail, telefoon en chat.

Gevolgen voor uw pensioen
In ons vorige bericht heeft u kunnen lezen dat de internationale financiële markten zich grote zorgen maken over het virus. Maar wat zijn de gevolgen voor uw pensioen? Voor de korte termijn betekent de huidige situatie dat uw pensioenkapitaal zal dalen. Dit effect zal voor jongeren het grootst zijn. BPF Schilders belegt uw pensioen echter voor de lange termijn. Wij verwachten dat een groot deel van de huidige economische schade ingehaald zal worden. Wanneer dit herstel plaatsvindt is onder andere afhankelijk van hoe lang het coronavirus aanhoudt.

De invloed op dekkingsgraad
Ook als pensioenfonds hebben we last van het virus. Dat heeft vooral te maken met de economische onrust, zoals u waarschijnlijk heeft gehoord. Zo verschijnen er berichten in het nieuws over dalende beurskoersen. Het effect op de economie zien we terug in onze dekkingsgraad.