Invloed coronavirus op uw pensioen

12 maart 2020

De afgelopen dagen hebben we overal kunnen lezen over de invloed die het coronavirus heeft op de wereldeconomie. En daarmee ook op de dekkingsgraad van BPF Schilders. Wat zijn de gevolgen voor uw pensioen?

De internationale financiƫle markten maken zich grote zorgen over het virus. Daardoor doken de koersen flink omlaag en ook de al zeer lage rente daalde nog verder. Dat heeft effect gehad op onze dekkingsgraad.

De beleggingen zijn met procenten gedaald, waardoor ook de beleggingen van ons fonds nu minder waard zijn. Tegelijkertijd zijn onze verplichtingen gestegen. Hierdoor daalde de actuele dekkingsgraad per eind februari naar 97,4%. Eind januari was de actuele dekkingsgraad nog 104,1%.

BPF Schilders belegt echter voor de lange termijn. Op korte termijn zullen de economische gevolgen van het coronavirus zichtbaar zijn, maar wij verwachten dat een groot deel van de huidige economische schade ingehaald zal worden. Wanneer dit herstel plaatsvindt is afhankelijk van hoe lang het virus aanhoudt.

Vanzelfsprekend houdt BPF Schilders de ontwikkeling van de economie en de dekkingsgraad nauwlettend in de gaten. Dit jaar zijn er geen gevolgen voor uw pensioen.

Werknemer? Lees ook de update van 17 maart 2020: Gevolgen coronavirus voor uw pensioen

Ondernemer? Lees ook de update van 17 maart 2020: Gevolgen coronavirus voor uw pensioen