5x wat het voor u betekent

Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel met nieuwe regels voor pensioen. De nieuwe regels passen beter bij deze tijd en hebben gevolgen voor uw pensioenopbouw bij BPF Schilders. 

Maar wat betekenen de nieuwe regels voor u?

  1. Het wordt duidelijker hoe u pensioen opbouwt, welk bedrag u inlegt, hoeveel beleggingsrendement u krijgt en wat u later aan pensioen kunt verwachten.
  2. In het nieuwe pensioenstelsel is meer ruimte voor maatwerk. Zo kan een pensioenfonds als het gaat om beleggingsrisico's onderscheid maken tussen verschillende deelnemersgroepen. Bijvoorbeeld door minder beleggingsrisico te nemen met het pensioenbedrag van deelnemers die binnen enkele jaren met pensioen gaan.
  3. Er komen nieuwe regels om de hoogte van het nabestaandenpensioen vast te stellen. Zowel voor het partnerpensioen als het wezenpensioen. 
  4. Het opgebouwde pensioen beweegt straks sneller mee met de economie. Als het meezit zal het pensioen eerder stijgen en als het tegenzit zal het pensioen eerder dalen.
  5. Niet alles verandert. U blijft pensioen opbouwen bij BPF Schilders. U blijft de risico’s delen met uw collega schilders tegen relatief lage kosten. En u blijft er zeker van dat u later pensioen krijgt.

Lees meer over de huidige status van het nieuwe pensioenstelsel. 

Terug naar de beginpagina