Wat betekent de nieuwe regeling voor u?

Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel met nieuwe regels voor pensioen. Lees wat er voor u verandert en hetzelfde blijft.

Dit verandert er

1. De regels worden duidelijker

Het wordt duidelijker hoe u pensioen opbouwt. U ziet welk bedrag u inlegt en wat de resultaten van de beleggingen met uw pensioen doen. Het is ook duidelijker hoeveel pensioen u later ontvangt.

2. Beleggen op maat

In het nieuwe pensioenstelsel kan BPF Schilders op maat beleggen. Beleggen betekent dat je geld aan iets uitgeeft waarvan je hoopt dat het in waarde stijgt.

BPF Schilders kan in het nieuwe pensioenstelsel beter onderscheid maken tussen deelnemers. Bijvoorbeeld door minder beleggingsrisico te nemen met het pensioenbedrag van deelnemers die snel met pensioen gaan.

3. Nieuwe regels voor partner- en wezenpensioen

Er komen nieuwe regels voor de hoogte van het partner- en wezenpensioen.

4. Meebewegen met de beleggingsresultaten

Het opgebouwde pensioen beweegt straks mee met de beleggingsresultaten. Als het goed gaat met de beleggingen, groeit uw persoonlijk pensioenvermogen. Als het niet goed gaat met de beleggingen, kan uw persoonlijk pensioenvermogen dalen.

Het persoonlijk pensioenvermogen is het bedrag waarmee we beleggen en waar u maandelijks pensioen uit ontvangt.


Dit blijft hetzelfde

1. U bouwt nog steeds pensioen op

U blijft pensioen opbouwen bij BPF Schilders. In goede en in slechte tijden.

2. U deelt de risico's

U deelt nog steeds de risico’s met uw collega-schilders. We vangen de risico’s op met een reserve die we aanleggen met een deel van uw premie. Die reserve heet de solidariteitsreserve.

3. Geen of minder premie als u ziek of arbeidsongeschikt raakt

U betaalt geen of minder premie als u ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt. Dat geldt alleen als u aan de voorwaarden voldoet.

4. Partnerpensioen en wezenpensioen

Overlijdt u voor uw pensioendatum? Dan ontvangen uw partner en kinderen van ons nog steeds een uitkering. De inhoud van deze uitkering verandert wel.

5. Levenslang pensioen

U blijft er zeker van dat u levenslang pensioen ontvangt.


Meer weten?

Bent u benieuwd waarom er nieuwe regels voor pensioen komen?

Lees waarom Nederland een nieuw pensioenstelsel krijgt

Terug naar de beginpagina