Wat betekent de nieuwe regeling voor u?

Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel met nieuwe regels voor pensioen. Lees wat er voor u verandert en hetzelfde blijft.

Dit verandert er voor u

 1. De regels worden duidelijker
  Het wordt duidelijker hoe u pensioen opbouwt, welk bedrag u inlegt, hoeveel beleggingsrendement u krijgt en wat u later aan pensioen kunt verwachten.
 2. Meer maatwerk
  In het nieuwe pensioenstelsel is meer ruimte voor maatwerk. Zo kan een pensioenfonds als het gaat om beleggingsrisico's onderscheid maken tussen verschillende deelnemersgroepen. Bijvoorbeeld door minder beleggingsrisico te nemen met het pensioenbedrag van deelnemers die binnen enkele jaren met pensioen gaan.
 3. Nieuwe regels voor partner- en wezenpensioen
  Er komen nieuwe regels voor de hoogte van het partner- en wezenpensioen
 4. Meebewegen met de economie
  Het opgebouwde pensioen beweegt straks sneller mee met de economie. Als het meezit zal het pensioen eerder stijgen en als het tegenzit zal het pensioen eerder dalen.

Dit blijft er voor u hetzelfde

 1. U bouwt nog steeds pensioen op bij BPF Schilders.
 2. U deelt nog steeds de risico’s met uw collega-schilders. We vangen de risico’s op met een buffer die we aanleggen met een deel van uw premie. Dat heet de solidariteitsreserve.
 3. U betaalt geen of minder premie als u ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt, als u aan de voorwaarden voldoet.
 4. Overlijdt u voor uw pensioendatum? Dan ontvangen uw partner en kinderen van ons nog steeds een uitkering. De inhoud van deze uitkering verandert wel.
 5. U blijft er zeker van dat u levenslang pensioen ontvangt.

Meer weten?

Bent u benieuwd waarom er nieuwe regels voor pensioen komen?

Lees waarom Nederland een nieuw pensioenstelsel krijgt

Terug naar de beginpagina